Bu illerde eğitime 1 gün ara verildi

Bartın, Batman, Elazığ, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Sivas'ın Divriği ilçesinde, Kastamonu'nun 2, Çankırı'nın ise 1 ilçesinde,kar yağışı nedeniyle okullara 1 gün süreyle ara verildi.

Haber Giriş : 05 Ocak 2016 22:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu illerde eğitime 1 gün ara verildi

KARS (AA)

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de olumsuz hava şartları nedeniyle merkez ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar, 6 Ocak Çarşamba tatil edildi.

BİTLİS (AA) - Bitlis il merkezi ve Güroymak ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitime ara verilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve ulaşımda yaşanan aksamalar nedeniyle, il merkezi ve merkeze bağlı köylerde yarın eğitime ara verilmesi kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, kararın, Güroymak ilçe merkezi ve bağlı köyleri de kapsadığı kaydedildi.

AĞRI (İHA) - Ağrı Valisi Musa Işın, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Ağrı'nın Tutak ilçesinde okulların tatil olduğunu, il merkezi ve diğer ilçelerde ise yarın eğitim öğretime devam edileceğini belirtti.

Ağrı Valisi Musa Işın, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sevgili öğrenciler Tutak hariç yarın okullar açık. Size başarılar diliyorum, gözlerinizden öpüyorum" dedi.

MALATYA (AA) - Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitim yapılmayacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının bugün de sürmesi nedeniyle merkez Battalgazi ve Yeşilyurt dahil tüm ilçelerdeki kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ile liselerde yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

Açıklamada, kronik hastalığı bulunan, engelli, emzikli ve hamile kamu personelinin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

VAN (AA)

Van'ın Erciş ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Erciş İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde okulların tatil edilmesi kararı aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, yaptığı açıklamada, ilçe genelindeki okulların, yoğun kar yağışı nedeniyle bir günlüğüne tatil edildiğini bildirdi.

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitim yapılmayacak.

Siverek Milli Eğitim Müdürü Ferit Karaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde kötü hava koşullarının sürdüğünü belirtti.

Karaoğlu, öğrencilerin herhangi sorun yaşamaması için ilçede eğitime yarın ara verileceğini söyledi.

BAYBURT (AA) - Bayburt'ta etkili olan kar nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar dolayısıyla 6 Ocak Çarşamba eğitime ara verildiğini söyledi.

Karın etkisini artırmasının beklendiğini vurgulayan Çağlayan, "Herhangi bir problem yaşanmaması için il genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime yarın ara verildi" dedi.

Çağlayan, engelli personelin de yarın izinli sayılacağını kaydetti.

ERZİNCAN (İHA) - Erzincan'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi eğitime 1 gün ara verildi.

Erzincan Valiliği tarafından yapılan açıklamada, akşam saatlerinden itibaren aralıksız süren kar yağışı nedeniyle Erzincan İl Merkezinde bulunan ilk, orta ve lise dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildiği, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile çalışanlarına ise 1 gün idari izin uygulanacağı belirtildi.

SİİRT (İHA) - Siirt'te ulaşımda sıkıntı çekilen, yolları kapalı köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler, bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, il ve ilçelere bağlı köylerde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler de dahil olmak üzere yarın eğitim ve öğretime devam edileceği, ilçelere bağlı ulaşımda sıkıntı çekilen, yolları kapalı köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin ise 6 Ocak 2016 Çarşamba günü bir gün süreyle idari izinli sayılacağı ifade edildi.

ŞIRNAK (İHA) - Şırnak Valiliği, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Üniversitede de eğitime 2 gün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında Çarşamba günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır" denildi.

Şırnak Üniversitesi de yaptığı duyuruda, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Üniversitemize bağlı tüm akademik birimlerde 05 Ocak 2016 ile 06 Ocak 2016'da eğitime 2 gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

TUNCELİ (AA) - Tunceli merkez ve bağlı köylerde taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okullarda bir gün ara verildi.

Tunceli Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de dün başlayan kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ettiğini söyledi.

Taşımalı eğitim gören öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için eğitime bugün ara verildiğini ve bu aranın yarın da devam edeceğini belirten Eyüpkoca, şunları ifade etti:

"İlimizde kar yağışı devam ediyor. Taşımalı olarak köylerden gelen öğrencilerimizin olumsuz hava koşullarından etkilenmemeleri için bugün uyguladığımız eğitime ara kararımızı, yarın da uygulayacağız."

BATMAN (İHA) - Batman'ın Sason ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Sason İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "İlçemiz genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yaşanan don ve buzlanmadan dolayı herhangi bir mağduriyete yer vermemek amacıyla ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullarda 06.01.2016 Çarşamba günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir" dedi.

Bartın'da 5 gün süren kar yağışının ardından kar temizleme çalışmaları devam ederken, pazartesi ve salı günleri tatil edilen okullar 6 Ocak Çarşamba günü de tatil edildi.

Bartın Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İlimizde hava muhalefeti sebebiyle, merkez ilçe ve merkeze bağlı köylerde 06/01/2016 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullar tatil edilmiş olup, ilçelerde ise Kaymakamlıkların yetkisine bırakılmıştır" denildi.

Bingöl Valiliği, kar yağışı nedeniyle il merkezi ve köylerde yarın (çarşamba) eğitime ara verildiğini açıkladı.

Diyarbakır'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Sivas'ın Divriği ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi.

Elazığ'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil edildi.

Kastamonu'nun 2, Çankırı'nın ise 1 ilçesinde, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Elazığ'daki okullarda eğitime yarın da ara verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber