Polis içinde polis çetesi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da işadamlarını kaçırarak tehditle haraç aldıkları belirlenen beş polisin bulunduğu sekiz kişilik çete, bankadan para transferi yaptığı sırada yakalandı.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'nde polis memuru olarak görevli Öner Aktaş'ın liderliğini yaptığı öne sürülen 8 kişilik çete ortaya çıkarıldı. Kaçırılıp zorla parası alındığı belirten bir işadamanın şikayeti üzerine polis 15 gün kadar önce çeteye takip başlattı. Bu arada çetenin Büyükçekmece'deki bir tekstil şirketinden bir kişiyi daha kaçırıldığını tespit etti. Kaçırılan tekstilci Ali Şur'u çetenin Büyükçekmece İş Bankası önüne getirdiği belirlenince banka hesabından para nakli yapıldığı sırada operasyon yapıldı. Şaşkına dönen çeteci polisler, "Durun biz de polisiz, ne yapıyorsunuz" dedi, ancak emniyete götürüldüler.

Göreve geri dönmüş

Kıskaç adlı operasyonda Öner Aktaş, Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis Murat Özdemir, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Enis Ünlü, Fatih Araştırma Büro Amirliği'nde görevli Erdem Erkuş, Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Ali Rıza Doğru gözaltına alındı. Çeteyle bağlantılı Uğur Öztürk, Adem Bürge, Hüseyin İldem de yakalandı. Ayrıca çok sayıda ruhsatlı ve ruhsatsız silah ele geçirildi. Çetenin elinden kurtarılan Ali Şur, "Beni polis olduklarını söyleyerek silah zoruyla kaçırdılar. Otomobilin içinde dövdüler. 10 bin YTL istediler. Şirketten bankaya havale yaptırdım. Onu çekmeye İş Bankası'na götürüyorlardı" dedi. Çetenin 1 milyon dolar nakit para elde ettiği, 5 milyon dolarlık çek ve senet topladığı öğrenildi. Öner Aktaş'ın, 2003'te akaryakıt kaçakçılığından iki yıl hapis yattığı, dava açıp yeniden göreve döndüğü belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber