TOMA'lara yurt dışından büyük talep

İzmir'de araç üstü ekipman üreticisi bir firma, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) için ürettiği Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları'nı (TOMA) Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkasya'ya ihraç ediyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Ocak 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TOMA'lara yurt dışından büyük talep

İzmir'de faaliyet gösteren Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, araç üstü ekipman ve savunma sanayisine yönelik, yılda ortalama bin 400 araç ürettiklerini ve bunun yüzde 70'ini ihraç ettiklerini söyledi.

KAFKASYA VE BALKANLARA İHRAÇ

EGM'nin ihtiyaçlarını karşılamak için 2010 yılında TOMA üreterek savunma sanayisine hizmet vermeye başladıklarını belirten Katmerci, "Güvenlik güçlerimiz, ürettiğimiz TOMA'ları benimsedi. 2010'dan bu yana aktif şekilde TOMA üretiyoruz ve ihracatını yapıyoruz. Şu an Türkiye'de kullanılan TOMA'ların yüzde 85'i bizim ekipmanlarımız" dedi. Geçen yılın 9 ayında 154 TOMA ürettiklerini, bu araçların yurt dışında da ilgi gördüğünü anlatan Katmerci, "TOMA'lara yurt dışından da talepler geliyor. Ürettiklerimizin önemli bir bölümünü Ortadoğu'da Kafkasya'da ve Balkanlar'da 3 ülkeye ihraç ediyoruz. 2016 yılında 40 TOMA ihraç etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber