Yoğurtlarda sonsuz raf ömrü var

Onkoloji profesörü Yavuz Dizdar, TV8'de katıldığı programda yaptığı açıklamada, ambalajlı ürünlerde yer alan son tüketim tarihinin bir kandırmaca olduğunu söyledi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Ocak 2016 07:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Yoğurtlarda sonsuz raf ömrü var

Onkoloji profesörü Yavuz Dizdar, TV8'de katıldığı programda yaptığı açıklamada, ambalajlı ürünlerde yer alan son tüketim tarihinin bir kandırmaca olduğunu söyledi.

Kadınların genel olarak son tüketim tarihine bakarak ürün almaya çalıştığını belirten Dizdar "Paketlenmiş bir yoğurdu 2 yıl sonra yeseniz dahi tadından bir şey kaybetmez, deneyebilirsiniz. Son tüketim tarihi sınırsız. Oysaki, yoğurt ve ayranın normalde ekşimesi gerekir." dedi.

Dizdar, bakkallarla konuştuklarında, süt şişesi gibi ürünlerin sadece kapaklarının değiştirildiğini duyabileceklerini söyledi.

YUMURTANIN SARISIYLA NASIL OYNANDI?

Yumurta sarısı normalde güneş döngüsüne tabidir. Yani hayvan, güneşte yeşermiş veya kızarmış bitkiyi yediği zaman, ordan aldığı renk pigmentleri yumurtaya aktarılıyor. Ve dolaysıyla canlılık devam ediyor. Ancak bu 1997 yılından itibaren sentetik olarak yapılmaya başlandı. Dünyanın en büyük ilaç firması, ayk dediğimiz okyanusta yaşayan bir canlıdan sarı renk pigmentini elde etmişler, yöntemini tanımlıyorlar, detayını bilmiyoruz, patentte ne kadar bilgi var ise o kadarını biliyoruz. Bunların değişik boy boy skalası var. Üzerinde renklerin numarası var, bunu alıp yeme karıştırıyorsunuz, hayvan bunu yiyince de sarısı da o renk oluyor.

Sorun bunun hormonal etkisi. Bu pigmentler insan vücudunda hiç değişikliğe uğramadan emilebiliyor.

EKMEĞE KARŞI DEĞİLİM

Bir dilim ekmekle bir şey olma ama yediğiniz ekmek gerçek olsun. Piyasadan aldığınız o pamuk gibi fırın ekmekleri, bandığınız zaman hemen suyunu emerler, keyiflidirler ama yenilecek şeyler değildir. Hep aynı şeye geliyoruz, ne yiyecekseniz gerçek olsun. Normalde ekmeğin kıvamı böyle değildir.

Yemeği az ve öz yiyiniz. Yiyeceğiniz şeyi sonuna kadar yemeyin.

İNSAN KENDİSİ BESLENMİYOR, BAKTERİ BESLİYOR

İnsan kendisi beslenmiyor, bakteri besliyor ve siz o bakteriyi zaman zaman yerine yenisini koymalısınız. Mesela bunu gerçek turşuyla yapabilirsiniz, lahana turşusu, salatalık turşusu, değeri artıyor ve vücudunuzu koruyacak bakteri florasını transfer ediyor. Bunun aynısını kokoreçten de alabilirsiniz. Ama gerçek kokoreç.. Hayvanda da aynı flora var, onu alıyorsunuz. Sucuk niye bağırsağın içinde tutturuluyor. Bağırsağın çeperinde o bakteriler var, kurutsanız da yaşıyorlar.

GECE , SOĞUKTA YATMALISINIZ

Vücut yapım ve onarma işlerini gece uyurken yapar. Bunun sağlıklı olabilmesi için, vücuda yardımcı olmalısınız. Gece çok sıcakta gündüze göre biraz soğukta yatmalısınız. Zaten normalde üstünüze bir yorgan alıyorsunuz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber