Ulaştırma Bakanı Yıldırım 8 bin YTL tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 15:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yeniçağ Gazetesi ve muhabirini, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve oğlu Erkan Yıldırım hakkında, gerçek dışı haber yaparak kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle toplam 8 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Davanın bugünkü duruşmasına, Bakan Yıldırım ile oğlunun avukatı Ali Özkaya katıldı.

Özkaya, dava dosyasındaki belgelerin, dava konusu yayının gerçeğe aykırı olduğunu kanıtladığını savunarak, davanın kabul edilmesini istedi.

Dava konusu haberin, söz konusu gazetede yayınlandıktan sonra siyasal görüşler sebebiyle iki gazetede daha manşetten yayınlandığını ileri süren Özkaya, verilecek tazminat cezasının, caydırıcılık unsuru dikkate alınarak yüksek tutulmasını da talep etti.

Yargıç Suna Türe, davayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve oğlu Erkan Yıldırım yönünden kısmen kabul etti. Türe, davalı gazete ve muhabirin, Binali Yıldırım için 5 bin YTL, oğlu Erkan Yıldırım için ise 3 bin YTL manevi tazminatı yasal faiziyle birlikte ödemesine karar verdi.

DAVA KONUSU

Ali Özkaya tarafından açılan davanın dilekçesinde, Yeniçağ Gazetesinde 22 Şubat 2006 tarihinde yer alan ?Ballı Teşvikte 2. Skandal? ve ?İktidar Oğullara Çalışmış? başlıklı haberlerle, müvekkillerinin kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu ileri sürmüştü.

Dilekçede, yapılan haberin gerçek dışı olduğu belirtilerek, Binali Yıldırım için 50 bin YTL, oğlu Erkan Yıldırım için ise 30 bin YTL olmak üzere toplam 80 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber