İkametgâh adresi alınması tarihe karışıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Sakip Pehlivanoğlu muhtarlıklardan resmi işlerde kullanılmak üzere alınan ikametgâh belgelerinin kısa bir zaman sonra tarihe karışacağını söyledi.

Ulusal Adres Veri Tabanı'nın kurulmasının ardından kişilerin nüfus bilgilerine nerede olunursa olunsun çok rahat bir şekilde ulaşılabileceğini aktaran Pehlivanoğlu, "Bu proje ile saniye saniye ülkemizin, ilimizin, ilçemizin, mahallemizin ve köyümüzün nüfusu tespit edilebileceği gibi, vatandaşımızın muhtarlıklardan ikametgâh belgesi almasına da gerek kalmayacak." dedi.

Projenin uygulamaya girmesiyle adrese dayalı nüfus kaydı yapılacağını ulusal adres veri tabanından birçok kamu kurum ve kuruluşlarının da faydalanacağını belirten Pehlivanoğlu şunları söyledi: "Dolayısıyla vatandaşların nüfus kütüklerinde adres bilgisi de olacak. Ancak bu işlemlerin zamanında ve eksiksiz yapılabilmesi için vatandaşlarımıza büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Vatandaşlarımızın bu projeyi sahiplenmesi halinde başarıya ulaşılacak. Bu sorumluluklardan bir tanesi de nüfus cüzdanlarında T.C. Kimlik numarası olmayan kişilerin en kısa sürede nüfus cüzdanlarını değiştirmeleridir. Çünkü T.C. Kimlik nosu Türkiye İstatistik Kurumunca hazırlanan anket formlarında kullanılmak zorundadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber