Şehit uzman çavuş İnan'ın cenazesi Kocaeli'ye gönderildi

Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İnan'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından Kocaeli'ye gönderildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2016 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit uzman çavuş İnan'ın cenazesi Kocaeli'ye gönderildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan için tören düzenlendi.

Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki törende şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konulduktan sonra öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Jandarma istihkam Üsteğmen Tuğsan Nayman, törende yaptığı konuşmada, asil Türk milletinin tarihin her evresinde insanlığı, uygarlığı ve adaletiyle tüm insanlığa örnek teşkil ettiğini söyledi.

Her türlü felaket karşısında büyük sabır gösteren Türk milletinin vatanı söz konusu olduğunda hiçbir fedakarlıktan çekinmediğine dikkati çeken Nayman, şöyle konuştu:

"Gerektiğinde bu uğurda yüz binlerce şehit vermiştir. Bilinmelidir ki, Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye Cumhuriyetini korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Aziz şehidimiz, sen ülkemizin en uç noktasında, Şırnak'ta şehit oldun. Seni şimdi buradan uğurluyoruz, aile ocağındaki törende yanında olamayacağız. O yüzden diyoruz ki biz silah arkadaşların olarak hakkımızı helal ediyoruz. Uğrunda can verdiğin vatan toprağında ay yıldızlı bayrağın gölgesinde sonsuza dek huzur içerisinde uyu."

Törene, Vali Ali İhsan Su, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törenin ardından şehit İnan'ın cenazesi Kocaeli'ye gönderildi.

Yusuf Çelik,Adem Demir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber