Eski bakana yargı yolu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Ekim 2006 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Depremde 5 kişiye mezar olan SSK lojmanları ile ilgili davada, dokunulmazlığı kalkan, dönemin Orman Bakanı Ersin Taranoğlu da yargılanacak.

Sakarya'da 17 Ağustos depreminde beş kişiye mezar olan SSK lojmanlarının müteahhitleri Nuri Paker ve Nalan Tercan ile Belediye görevlileri 4'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, müteahhitlerin ortağı olan, dönemin Orman Bakanı ANAP'lı Ersin Taranoğlu'nun da dokunulmazlığının kalkması üzerine yargılanması için harekete geçti. Yıkılan SSK Lojmanları'nın müteahhitleri ve belediye görevlileri hakkında Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sona erdi. Mahkemenin verdiği beraat kararı, Yargıtay tarafından bozuldu. Bozma kararının ardından Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, ODTÜ'den bilirkişi raporu istedi.

DOKUNULACAK

Bu rapora göre de lojmanları yapan müteahhit firmanın ortakları eski Adapazarı Belediyesi Meclis Üyesi ve dönemin bakanlarından Ersin Taranoğlu'nun ortağı Nuri Paker ve yine ANAP Milletvekili adaylarından Nalan Tercan ile Belediye görevlileri Mustafa Güner ve Mehmet Burç hakkında "birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası verdi. Firmanın ortaklarından ANAP Sakarya eski milletvekili ve eski bakanlardan Ersin Taranoğlu'na da yargı yolu gözüktü. Dava açıldığında milletvekili dokunulmazlığına sahip olduğu gerekçesiyle yargılanamayan Taranoğlu'nun dosyasının Adalet Bakanlığı'nda bulunduğu belirtilirken, işleme konulması için Cumhuriyet Savcılığı hareket geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber