Kamu denetçiliği kurumundan iyi yönetişim ilkesine katkı

Kamu Denetçiliği Kurumunun devreye girmesiyle, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, şikayetçiye uyguladığı yazılı uyarı ve para cezası işlemini tekrar değerlendirerek iptal etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2016 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu denetçiliği kurumundan iyi yönetişim ilkesine katkı

Böylece vatandaş ile idare arasındaki anlaşmazlık mahkemeye taşınmadan çözüldü.

Hatay'da eczacılık yapan bir şikayetçi, Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından Hatay'da eczaneler hakkında yürütülen inceleme sonrasında düzenlenen soruşturma raporu kapsamında kendisine verilen uyarı ve toplam 2.992,25 TL para cezasına itiraz ederek Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu.

Kamu Denetçiliği Kurumu yaptığı inceleme neticesinde, şikayet başvurusu için gerekli idari başvuru yolları tüketilmediğinden, şikayete konu uyarı ve para cezası ile soruşturma sürecinin şikayetçinin iddiaları kapsamında değerlendirilerek yeniden incelenmesi ve şikayetçiye cevap verilmesini teminen şikayet başvurusunun Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına gönderilmesine karar verdi.

Gönderme Kararı üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından, Kamu Denetçiliği Kurumu'na verilen cevapta; şikayet konusunun Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından değerlendirildiği, yapılan değerlendirme neticesinde şikayetçi eczacıya uygulanan yazılı uyarı işlemi ile para cezası işlemlerinin iptal edilerek şikayetçiden tahsil edilen 2.992,25 TL para cezasının, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının görüşü doğrultusunda şikayetçiye iade edildiği ve eczacıya konu hakkında bilgi verildiği bildirildi.

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından verilen karar üzerine; eczacıya uygulanan uyarı ve para cezaları, İdare tarafından tekrar değerlendirilerek şikayetçinin mahkemeye başvurmasına gerek kalmaksızın iptal edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber