Kalkınma Bakanlığı 2016-2018 Dönemi Genelgesi yayımlandı

"2016-2018 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları ile İlgili Kalkınma Bakanlığı Genelgesi" Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2016 23:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalkınma Bakanlığı 2016-2018 Dönemi Genelgesi yayımlandı

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında, "2016-2018 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları ile İlgili Kalkınma Bakanlığı Genelgesi" yayımlandı.

Genelgeye göre, hükümetin temel amacı, vatandaşların refah ve mutluluğunu artırmak olacak. Bu amaç doğrultusunda büyümeyi hızlandırmak, istihdamı artırmak, cari işlemler açığını azaltmak, enflasyonu düşürerek fiyat istikrarını korumak, yurtiçi tasarrufları artırmak, kamu mali dengelerini iyileştirmek, böylece makroekonomik ve finansal istikrarı korumak temel öncelikler olarak sıralanacak.

Türkiye'nin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının yeterli seviyede ve zamanında karşılanması amacıyla, kamu hizmetlerinin hız ve kalitesinin artırılması için kamu yatırım ödeneklerinin tahsisinde ve kullanımında, hedeflenen büyümeye ve istihdama azami oranda katkı sağlanması ve kaynakların en verimli şekilde kullanılması esas olacak.

Kamu yatırım harcamalarında kalkınma potansiyelini destekleyici mahiyetteki iktisadi ve sosyal altyapı yatırımlarına öncelik sağlanacak. Kamu kesimi yatırımları bütüncül bir yaklaşımla, özel kesim yatırımlarını tamamlayacak şekilde ele alınmaya devam edilecek, kamu-özel işbirliği yöntemlerinin yaygınlaştırılmasıyla kamu yatırımlarında özel sektörün katılımını sağlayan uygulamalara ağırlık verilecek.

"Seçim nedeniyle genelgenin yenilenme ihtiyacı ortaya çıktı"

Genelgede, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi ve 2016 Yılı Yatırım Programı hazırlık sürecinde 2016-2018 Dönemi Yatırım Genelgesi ve eki Yatırım Programı Hazırlama Rehberi Resmi Gazete'de yayımlandığı hatırlatılırken, tekrarlanan genel seçim ve hükümet değişikliği nedeniyle söz konusu genelge ve rehberin yenilenme ihtiyacının ortaya çıktığına vurgu yapıldı.

Genelgede, sektörel bazda eğitim, sağlık, bilim teknoloji, ulaştırma, sulama, içme suyu ve kanalizasyon yatırımlarına, bölgesel bazda ise Güneydoğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi kapsamındaki yatırımlar başta olmak üzere, ekonomik ve sosyal altyapı projelerine öncelik verileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber