Üniversite yerleşkesindeki trafo merkezi alev alev yandı

Eyüp'te üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan trafo merkezi patlama sonrası alev alev yandı. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik müdahalesiyle söndürüldü

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 12 Ocak 2016 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite yerleşkesindeki trafo merkezi alev alev yandı

Edinilen bilgiye göre, Bilgi Üniversitesi'nin Silahtarağa Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'nde bulunan Santral İstanbul Yerleşkesi'ndeki trafolarda patlama meydana geldi. Patlamanın ardından trafo binalarında yangın çıktı.

Haber verilmesi üzerine yerleşkeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına alarak, söndürdü. Hasara neden olan yangından ana elektrik hattı etkilenince Eyüp, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Fatih ilçelerinde bir süre elektrik kesintisi yaşandı. Yangının nedeni araştırılıyor.

DÜN DE KUŞTEPE KAMPÜSÜNDE YANGIN ÇIKMIŞTI

Bilgi Üniversitesi'nin Şişli'deki Kuştepe Kampüsü'nde de dün akşam saatlerinde elektrik kesintisi sırasında kullanılan jeneratör nedeniyle yangın çıkmış, öğrenciler büyük panik yaşamıştı. Öğrenciler panik içinde okulu terk ederken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yangına müdahale edip kısa sürede söndürmüştü. Üniversite yönetimi de yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer vermişti. "Kuştepe Kampüsümüzde 11 Ocak 2016, Pazartesi akşamı trafoda teknik bir arıza yaşanmış ve kısa sürede kontrol altına alınmıştır. Olayda, hiçbir öğrencimiz zarar görmemiş, herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Tüm öğrenci ve akademisyenlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletir, kamuoyuna duyururuz.Saygılarımızla, İstanbul Bilgi Üniversitesi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber