AK Parti'nin Hakkari'ye 3 vekil görevlendirmesi olumlu karşılandı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimlerinde partisinin milletvekili çıkaramadığı Hakkari'ye 3 milletvekili görevlendirmesi, kentte olumlu karşılandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2016 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti'nin Hakkari'ye 3 vekil görevlendirmesi olumlu karşılandı

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Servet Taş, AA muhabirine, Hakkari için görevlendirilen AK Parti'li 3 milletvekilinden ciddi beklentilerinin olduğunu söyledi.

Kentin önemli sorunlarının bulunduğunu kaydeden Taş, "Hakkari ekonomik, sosyal sorunlarla karşı karşıya bir ildir. Bu nedenle ilimize atanan çok değerli milletvekillerimizden öncelikli beklentimiz şudur; ilimizde, bölgemizde ve Türkiye'de özellikle bir an önce bir barış ortamının sağlanması, kardeşliğin tekrar tesisi, tekrar barış sürecine dönülmesi bizi mutlu edecektir" dedi.

Hakkari'nin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümü konusunda milletvekillerinden katkı beklediklerini belirten Taş, şöyle devam etti:

"Hakkari'mizi kalkındırmaları beklentimiz ve umudumuzdur. HDP'den 3 milletvekilimiz daha bulunmaktadır. Bu milletvekillerimizle birlikte el ele vererek ilimizin bütün sorunlarına çözüm getirmelerini bekliyoruz. İki sınır kapımız var. Havaalanımızın kapatılması bizleri çok üzmüştür. İlimize bölgemize özellikle Türkiye ekonomisine çok ciddi katkı sunacak maden ocaklarımızın daha çok işletilmesi, daha çok verim sağlayabilmesi ve daha çok ihracata yönlendirilmesi için bu madeni işleten kardeşlerimize ciddi destek bekliyoruz."

Kentin sosyal ve ekonomik yapısına katkı sunan üniversitelerin de desteklenmesi gerektiğine değinen Taş, "Maalesef 8 yıldır üniversitemiz kurulduğu halde gerekli sosyal ve ekonomik verimi sağlayamamış bulunmaktayız. Hala bir kampüse sahip değiliz" diye konuştu.

Yılmaz Kazandıoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber