Basbakan hastanenin kayıtlarına Gani Yıldız ismiyle girdi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Ekim 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın salı günü Ankara Güven Hastanesi'nde geçirdiği 9 saatin sır perdesi aralandı. Bir süre önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın eşinin tüplerini bağlatması haberiyle gündeme gelen AKŞAM muhabiri Hüsniye Oral, yaşananlara bizzat tanık oldu. Erdoğan, kayıtlara hastanenin radyoloji bölümünde görevli 35 yaşındaki 'Gani Yıldız' ismiyle geçti. Hastanede ve dışarıda büyük bir gizlilik içinde yapılan tahliller de yine 'Gani Yıldız' adına takip edildi. O gün yaşanan tüm koşuşturma arasında bir hastane görevlisi, elinde gri çantayla gazetecilerin arasından geçip Erdoğan'ın kan ve idrar örneğini dışarı çıkardı. Aynı görevli, ertesi sabah da Hacettepe Üniversitesi'nin antetli zarfı içindeki tahlil sonuçlarını, hastane yetkililerine teslim etti. Zarfın üzerinde 'Gani Yıldız' yazıyordu. Sonuçlar ise çoktan hastaneye fakslanmıştı. Erdoğan, saat 11.25'te hastaneye sedye içinde girdi ve ilk müdahale sedyede yapıldı. Önce üzerindeki gömleğin kolu parçalanarak damar yolu açıldı ve serum verildi. İlk müdahaleden sonra kardiyoloji yoğun bakıma kaldırıldı.

BASININ ARASINDAN GEÇİP GİTTİ

Saat 12.55'te, bir hastane görevlisi (kimliği saklı), elinde gri renkli orta boy bir kutu çantayla hastane kapısında belirdi. Kalabalığın ve basın mensuplarının içinden, güvenlik görevlilerinin 'acele etmesi ve basından uzak durması' yolundaki uyarıları arasında sıyrılıp geçti. Beyaz renkli Şahin marka aracına binerek, Refik Saydam Hıfzıssıhha Laboratuvarı'na doğru yola çıktı. Ancak son anda yön değiştirerek, Hacettepe Üniversitesi'ne giriş yaptı. Arabasını otoparka park edip Eczacılık Fakültesi'nin içinde bulunan Doping Araştırma Merkezi'ne geldi. İdrar ve kan örneklerini teslim etti. Bu arada Güven Hastanesi'nden gelen 'işlemi çabuklaştırın' ricası üzerine merkezde hummalı bir çalışma başladı. Doping merkezinin başkanı Aytekin Temizel uyarıldı. Sonuçlar, 15.30'da, Başbakan Erdoğan'a hastanede müdahale eden doktorlara faksla ulaştırıldı. Orijinal tahlil sonucu ise Hacettepe Üniversitesi antetli zarfla ertesi sabah doktora iletildi. Tahliller, Güven Hastanesi'nin Radyoloji Bölümü'nde çalışan 35 yaşındaki Gani Yıldız ismine kayıtlıydı.

CUMA NAMAZI İÇİN EVDEN ÇIKTI

Başbakan Erdoğan, iki gün aradan sonra Ankara Subayevleri'ndeki özel konutundan sabah saatlerinde çıkarak kalp krizinden vefat eden AKP Milletvekili İlyas Arslan'ın ailesine başsağlığı ziyaretine gitti. Daha sonra Aksa Camii'nde cuma namazı kıldı. Avludaki vatandaşları eliyle selamlayan Erdoğan, 'Herhangi bir şey yok, gayet iyiyim. Hepinizin bayramını şimdiden kutluyorum. İyi bayramlar' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber