Hangi Devlet memurları silah taşıyabilir?

Doğu ve Güneydoğu'da devam eden terör eylemleri nedeniyle bazı memur arkadaşlarımızı silah alıp alamayacağını bizlere sormaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Ocak 2016 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hangi Devlet memurları silah taşıyabilir?

MEVZUAT

Silahların satılması, taşınması veya bulundurulmasında başvurulan ilk mevzuat 10/7/1953 tarihli ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanunudur. Bu kanun uygulanmasını göstermek üzere bir de 1991 yılında "Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Yönetmelik" adıyla bir yönetmelik çıkarılmıştır.

RUHSAT ŞEKİLLERİ

Silahlar bulundurma veya taşıma ruhsatlı olmak üzere iki şekilde verilmektedir. Bulundurma ruhsatlı silahlar ise meskende veya işyerinde bulundurma olarak alınabilmekte, bu silahların başka bir yere götürülebilmesi için Valilikten izin almak gerekmektedir.

CAN GÜVENLİĞİ NEDENİYLE TAŞIMA RUHSATI ALINABİLİR Mİ?

Yönetmeliğin 7. maddesine göre, Valiler yapılan iş ve bulunulan yeri gözönüne alarak can güvenliği tehlikeye düşecek olanlara, talepleri halinde, taşıma ruhsatı verebilmektedir. Bunun için yönetmeliğin 7. maddesine uygun olarak Valiliğe müracaat etmek gerekmektedir. Bu kapsamda, Doğu ve Güneydoğu'da çalışmakta olup güvenliklerinin tehlikeye düştüğünün düşünen memurlar Valiliğe başvurmalıdır.

SİLAH TAŞIMALARINA İZİN VERİLEN KAMU GÖREVLİLERİ

Silah taşımalarına izin verilen kamu görevlileri, Yönetmeliğin 8. maddesinde uzun bir şekilde listelenmiştir. Örneğin hakim savcılar, teftiş ve denetim yetkisi olan kariyer meslek mensupları bu 8. madde de yer almaktadır. 8. madde için tıklayınız.

EMEKLİLER

Hangi emekli kamu görevlilerine silah taşıma ruhsatı verileceği ise yönetmeliğin 9. maddesinde tek tek düzenlenmiştir.

Hangi yerlere silahla girilemez?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber