Hakim ve savcılardan ?1 Ocak sendromu' komisyonu

Haber Giriş : 21 Ekim 2006 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YARGITAY hakimleri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGS) Yasası'nın 1 Ocak'ta yürürlüğe girmesiyle, emekli olacak hakim ve savcıların emekli maaşı ve ikramiyelerinde yaşanacak yüzde 33'lük bir düşüşü engellemek için çalışma başlattı. Bu amaçla, Yargıtay 9., 10. ve 21. hukuk dairelerinde görevli bazı üyelerden oluşan bir komisyon oluşturuldu. Komisyon, SSGS yasasından yargıçların nasıl etkilenileceğini ortaya koyan bir rapor hazırlayacak. Komisyon, yılbaşından sonra emekliye ayrılacak hakim ve savcıların maaş ve ikramiyelerinde meydana gelecek azalmanın engellenmesi için bir yasa taslağı oluşturacak.

Komisyon üyeleri, 1 Ocak'tan sonra emekli olacak yüksek yargıç ve savcıların maaş ve ikramiyelerinde ortalama yüzde 33 oranında bir düşmenin meydana geleceğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptılar: 'Maaş ve ikramiyeler yasanın yürürlüğe girmesiyle düşecek. Bunu engellemek için yeni bir yasanın çıkması gerekir. Komisyonun hazırlayacağı yasa taslağı Başkanlar Kurulu'nun onayıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'na sunulacak.'

Yasada yüksek yargı tazminatından söz edilmediğini ve bu nedenle 1 Ocak'tan sonra emekli olacak hakim ve savcıların emekli ikramiyesi alamayacağı belirtildi. Yasayla hakim ve savcıların emekli maaşlarının çalışırken aldıkları maaştan bin 800 YTL daha az olacağına dikkat çekildi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber