Turk Patent Enstitusu Gorevde Yukselme Yonetmeligi degisti

Haber Giriş : 21 Ekim 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 30/11/2005 tarihli ve 26009 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendine, "Şube Müdürü" ibaresinden önce gelmek üzere "Müdür," ibaresi eklenmiş ve (c) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan "APK Uzmanı," ibaresi madde metninden çıkartılmıştır.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinde yer alan "görevlerinde" ibarelerinden sonra gelmek üzere "ayrı ayrı ya da birlikte" ibaresi ile birinci fıkranın (a) bendinde yer alan "Şube Müdürü" ibaresinden önce gelmek üzere "Müdür ve" ibaresi, aynı bendin (2) numaralı alt bendinde yer alan "marka uzmanı" ibaresinden sonra gelmek üzere "mali hizmetler uzmanı" ibaresi eklenmiş, (c) bendinin (2) numaralı alt bendi "En az üç yıl avukat kadrosunda görev yapmış olmak kaydıyla on yıl hizmeti bulunmak" şeklinde değiştirilmiş, (ç) bendindeki "A.P.K. Uzmanı ve" ibaresi madde metninden çıkartılmış ve "uzman" ibaresi "Uzman" olarak düzeltilmiştir.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesindeki "APK Dairesi Başkanı" ibaresi "I. Hukuk Müşaviri" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesine aşağıdaki ikinci fıkra eklenmiştir.

"Bu süre içerisinde daha önce ilan edilen ve atama yapılan kadrolardan boşalma olması halinde, başarılı olanlardan başarı sırasına göre atama yapılabilir. Ancak, boşalan kadrolara atandığı halde göreve başlamayanlar veya atanma talebinden vazgeçenlerin onayları iptal edilir."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesinin sonuna aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Ancak, hakim ve savcı unvanını ihraz etmiş olanlar, Hukuk Müşaviri kadrosuna Yönetmelikteki hükümlere bağlı kalınmaksızın genel hükümlere göre atanabilir."

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Patent Enstitüsü Başkanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber