Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 5 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2016 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu Anadolu'da kış

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği, yağışların Erzurum ve Ardahan'da akşam saatlerinden sonra etkili olacağı tahmin ediliyor. Gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bölgede en düşük sıcaklıklar, Ardahan'da sıfırın altında 5, Iğdır'da sıfırın altında 1, Ağrı'da sıfır, Kars, Tunceli ve Erzurum'da 1, Erzincan'da 3 derece ölçüldü. En yüksek hava sıcaklıklarının ise Iğdır'da 9, Tunceli'de 5, Ardahan ve Erzincan'da 4, Ağrı ve Erzurum'da 2, Kars'ta 1 derece olması tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Ağrı'da 30, Erzurum'da 8, Kars'ta 4, Ardahan'da 1, kayak merkezlerinde ise Erzurum Palandöken'de 82, Konaklı'da 87, Kars Cıbıltepe'de 21 ve Erzincan Ergan'da 12 santimetre oldu. .

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile pus ve sis beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Öte yandan, bölgede aralıklarla etkisini gösteren kar ve tipi nedeniyle Erzincan'da 55, Ardahan'da 24, Kars'ta 3 köy ve mahalleyle ulaşım sağlanamıyor.

Büyükşehir belediye ile il özel idaresi ekipleri yolların ulaşıma açılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber