Cumhurbaşkanı, karşı yayını dikkate almadan rektör atadı

Erdoğan 4 Üniversiteye Rektör Erdoğan 4 Üniversiteye Rektör Atadı! Aralarında Dikkat Çeken Bir İsim atadı! Aralarında Dikkat Çeken Bir İsim Var

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2016 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı, karşı yayını dikkate almadan rektör atadı

Cumhurbaşkanı, Şeyh Edebali, Erciyes, Selçuk ve Hacettepe üniversitelerine rektör atadı. Atamalar arasında en dikkat çeken isim Hacettepe Rektörlüğüne atanan Haluk Özen oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Taş'ı, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammet Güven'i, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. A. Haluk Özen'i, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Şahin'i atadı.

YÖK'ÜN ÖNERDİĞİ ADAYLAR ARASINDAN REKTÖR ATADI

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130'ncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13'ncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) önerdiği adaylar arasından rektör atadığı belirtildi.

4 ÜNİVERSİTEYE YENİ REKTÖR

Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Taş'ı, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammet Güven'i, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. A. Haluk Özen'i, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Şahin'i atadı.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Haluk Özen...

ATAMALAR ARASINDA DİKKAT ÇEKEN İSİM

Hacettepe Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçimlerinde birinci olan ve ismi YÖK'e gönderilen Prof. Dr. Haluk Özen'le ilgili iki gün önce Yeni Şafak gazetesinde çıkan bir haberde Gezi olaylarını desteklemekle suçlanmıştı. Seçimde 688 oy olan rektör adayı Prof. Dr. Haluk Özen'in sosyal medyada hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımlar yaptığı iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber