Macaristan'da Türkçe seçmeli dil oldu

Tika'nın balkanlardaki çalışmaları sonuç veriyor. Macaristan'ın en köklü lisesinde Türkçe seçmeli ders olarak müfredata girdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2016 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Macaristan'da Türkçe seçmeli dil oldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de bulunan Obuda Lisesi'ne tam teşekküllü dil laboratuvarı Macaristan Ekonomi Bakanı Mihaly Varga'nın katılımı ile açıldı.

TAM TEŞEKKÜLLÜ DİL LABORATUVARI KURULDU

Macaristan'da önemli projelere imza atan TİKA, projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Macaristan'da farklı sektörlerde birçok projeyi hayata geçiren TİKA tarafından Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de bulunan Obuda Lisesi'ne tam teşekküllü dil laboratuvarı kuruldu.

MACARİSTAN'IN EN KÖKLÜ OKULLARINDAN

TİKA tarafından yaptırılan yabancı dil laboratuvarının açılışı 1878 yılında kurulan ve Macaristan'ın en köklü okullarından birisi olan Obuda Lisesi'nde Macaristan Ekonomi Bakanı Mihaly Varga'nın katılımı ile gerçekleştirildi.

BİRÇOK YETKİLİ PROGRAMA KATILDI

Programa Macaristan Ekonomi Bakanı Mihaly Varga'nın yanısıra Devlet Okulları Yönetim Kurulu Budapeşte III Eğitim Bölgesi Müdürü Ilona Zsuzsanna Tamas, Budapeşte III Bölge Belediye Başkan Yardımcısı Viktoria Kelemen, Macaristan'lı ünlü Türkolog Prof. Dr. Pal Fodor'un eşi Erzsebet Fodorne Jaborcsik, TİKA Budapeşte Koordinatörü Havva Pınar Özcan ve öğrenci aileleri temsilcisi Erika Pinterne Brecsok katıldı.

TİKA'YA TEŞEKKÜR

Öğrencilere rahat bir ortamda dil öğrenme imkanı sağladığı için TİKA'ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ekonomi Bakanı Mihaly Varga, son 25 senede Obuda Lisesi'nde yapılan en önemli projelerden birisinin TİKA desteğiyle gerçekleştirilmiş olduğunu söyledi. Obuda Lisesi'nde yapılan bu proje ile Macaristan'da bir ilkin gerçekleştiğini ilk kez Macar devlet okullarından birisinde öğrencilere seçmeli Türkçe dersi verilmeye başlanacağını belirten Ekonomi Bakanı Varga, TİKA'nın faaliyetlerinin iki ülke ilişkilerinde yaşanan dostluk ve ilerlemenin sembolü olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber