Savcıya silah çeken emekli binbaşıya 16 yıl 9 ay hapis istendi

Güngören'de tartıştığı Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Alpay Göçmen ve oğluna silah doğrultarak tetik düşüren emekli binbaşı Özkan Boz hakkında, "Silahla tehdit", "Mala zarar verme" ve "Hakaret" suçlarından 16 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ocak 2016 16:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Savcıya silah çeken emekli binbaşıya 16 yıl 9 ay hapis istendi

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Yaşar Al tarafından hazırlanan iddianamede, Özkan Boz'un 6 Aralık 2015 tarihinde trafikte tartıştığı Alpay Göçmen ve oğlu Görkem Sertaç Göçmen'e, "Allah belanızı versin ... çocukları" şeklinde hakaret ettiği belirtildi.

Tartışma sırasında şüpheli Özkan Boz'un şikayetçiler Alpay Göçmen ve oğlu Görkem Sertaç Göçmen'e yönelik silahını çıkararak mekanizmasını çektiği ve bu silahı şikayetçilere doğrultarak, "Sizi öldürürüm" sözleri ile tehdit ettiği kaydedilen iddianamede, "Ayrıca tetiği düşürmek suretiyle şikayetçileri korkuttuğu, daha sonra sinirle aracını hızlı bir şekilde hareket ettirip şikayetçilerin aracının sol ön kısmına kasıtlı bir şekilde çarparak olay yerinden ayrıldığı" belirtildi.

Şüphelinin beyanında, şikayetçilerin içinde bulunduğu aracın sürücüsünün kendisini el kol hareketleri ile taciz ettiği için mermi sürmeden yanında bulunan silahı şikayetçilerin içinde bulunduğu arabaya doğru tuttuğu belirtilen iddianamede, "Şüphelinin şikayetçilere ruhsatlı olan silahı doğrultarak ve tetik düşürerek üzerine atılı, silahla zincirleme tehdit etme', 'Allah belanızı versin ; çocukları' diyerek üzerine atılı zincirleme hakaret suçunu ve aracıyla kasten şikayetçilerin aracına çarpmak suretiyle mala zarar verme suçunu işlediği işlediği anlaşılmaktadır" denildi.

Bakırköy 31. Asliye Ceza Mahkemesi, Özkan Boz hakkında 3 yıl 2 aydan 16 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber