Çınar'da ölen baba ile 2 çocuğunun cenazesi toprağa verildi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki terör saldırısında ölen baba ile 2 çocuğunun cenazesi ilçede defnedildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2016 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çınar'da ölen baba ile 2 çocuğunun cenazesi toprağa verildi

PKK'lı teröristlerce Çınar Emniyet Amirliği ile lojmanına bomba yüklü araçla düzenlenen, bir polis memurunun şehit olduğu 5 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. Yaralanan 39 kişinin tedavisi kentteki hastanelerde devam ediyor.

Lojmanın arkasında bulunan ve patlamanın şiddetiyle bir bölümü yıkılan evde hayatını kaybeden Lokman Açıkgöz ile 5 aylık kızı Ecrin ve 12 yaşındaki oğlu Alper Murat'ın (12) cenazeleri, ilçe mezarlığında aynı mezarda gözyaşları arasında toprağa verildi.

- "2 katlı ev sanki deprem olmuş gibi yıkılmıştı"

Lokman Açıkgöz'ün mezarını ziyaret eden arkadaşı İbrahim Deniz, AA muhabirine, gece düzenlenen saldırının ardından cep telefonuyla Lokman'ı aradığını fakat ulaşamadığını söyledi.

Bunun üzerine Lokman'ın ağabeyini aradığını ancak onun da "Lokman, Lokman" diyerek çığlık attığını ve konuşamadığını anlattı.

Ardından olay yerine gittiğini belirten Deniz, "2 katlı ev sanki deprem olmuş gibi yıkılmıştı. Evin birinci katında Lokman, üst katında ise ağabeyi oturuyordu. Alt katta olduğu için çocuklarıyla enkaz altında kalmış" ifadelerini kullandı.

- "Allah, bunu yapanların yanına bırakmasın"

Arkadaşını ve 2 çocuğunu aynı mezara defnettiklerini vurgulayan Deniz, şöyle konuştu:

"Allah, bunu yapanların yanına bırakmasın. Bunlara destek veren kişilerin de Allah belasını versin. Çocukları babasız, babaları çocuksuz, eşleri kocasız bırakıyorlar. Bu insanlık değil. Bu olaylardan bütün ilçe halkı olarak tedirginiz. 'Artık yeter' diyoruz. Allah, peygamber için bu insanları nasıl öldürüyorsunuz ? Siz bombaları nasıl patlatıyorsunuz? Artık birileri bunu durdursun. Baba, kızı ve oğlunu yan yana defnettik."

- Diğer oğlu ağır yaralı

Öte yandan, Açıkgöz'ün saldırıda yaralanan oğlu Sadık Efe'nin (8) Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürüyor.

Hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilen Sadık Efe'nin, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 2. sınıf öğrencisi olduğu ve başarısından dolayı "ayın öğrencisi" seçildiği öğrenildi.

Açıkgöz ailesi ve yakınları, Yeni Mahalle'deki taziye evinde başsağlığı dileklerini kabul ediyor.

Ahmet Kaplan,Aziz Aslan,Nurten Aslan,Ömer Yasin Ergin

Çınar'daki terör saldırısında ölenlerin ismi belli oldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber