MİT yetkilileri, komisyondaki faaliyet raporlarını inceledi

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nda Devlet İstihbarat Hizmetleri İle Güvenlik ve İstihbari Nitelikteki Faaliyetlere İlişkin 2014 Yılı Raporu incelendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2016 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MİT yetkilileri, komisyondaki faaliyet raporlarını inceledi

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu 26. Yasama Dönemi'nin üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunun Ek 2. maddesi uyarınca Komisyona havale edilen "Devlet İstihbarat Hizmetleri ile Güvenlik ve İstihbari Nitelikteki Faaliyetlere İlişkin 2014 Yılı Raporu" görüşülmeye başlandı.

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonundan yapılan açıklamada, "Mezkür Kanun uyarınca MİT Müsteşarlığı tarafından yürütülen devlet istihbarat hizmetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından görevleri gereği yürütülen güvenlik faaliyetlerine ve istihbari nitelikteki faaliyetlere ilişkin olarak hazırlanan söz konusu raporun Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığına ilişkin kısımları ilgili kurum yetkililerinin de katılımlarıyla kapsamlı bir şekilde incelenmiştir. Komisyonumuz rapora ilişkin müzakereler çerçevesinde çalışmalarına devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber