TAV kurumsal yönetimde yine zirvede

TAV Havalimanları, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nin (TKYD) düzenlediği ödüllerde "En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip İlk 3 Şirket"kategorisinde üçüncü sırada yer aldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2016 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TAV kurumsal yönetimde yine zirvede

TAV'ın açıklamasına göre, 9,41 olan Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu 2015 yılında 9,52 seviyesine çıkartan şirket, bu yıl altıncısı düzenlenen ödüllerin başlangıcından bu yana ilk üçte yer almayı başardı.

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan TAV Havalimanları Yatırımcı İlişkileri Direktörü Nursel İlgen, Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksinde son 6 yıldır ilk 3 sırada yer aldıklarını belirterek, başarılarının TKYD tarafından verilen bu ödüllerle tescil edilmesinin gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Özellikle yönetim kurulu ve yönetim kuruluna bağlı komitelerde ortaya çıkan ortak aklı şirket stratejilerine yansıtmaya büyük önem verdiklerini aktaran İlgen, paydaşlarının ve çalışanlarının da bu ortak akla dahil olması için iç süreçlerini düzenlediklerini anlattı.

İlgen, "Kurumsal yönetim uygulamalarını da esas itibarıyla bu ruhu ortaya çıkarmaya yarayan araçlar olarak görüyor ve şirketimizin büyümesinin uzun vadede sürdürülebilirliğini mümkün kılıyoruz. Kurum kültürümüzün iki önemli sacayağı olan kurumsal yönetim ve inovasyon bir araya gelince, bu alanda her sene kendimizle yarışarak geliştirmeye devam ediyoruz. Yatırımcılarımızdan aldığımız geri dönüşler de şirketlerin bu alandaki farkındalığının özellikle büyük kurumsal fonların yatırım kararlarında çoğu zaman tayin edici önem arz ettiği yönünde" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber