Türk Haber-Sen maaş ödülünün kaldırılmasını istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2006 20:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Haber-Sen, PTT'de geçen yıl başarılı görülen personele verilen 1 maaş tutarındaki ödülün "haksızlık yarattığı" gerekçesiyle kaldırılmasını ve yeni bir uygulamaya geçilmesini istiyor.

Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, yaptığı açıklamada, kurumun ödül yönetmeliğinin seneler önce çıkarıldığını ve zaman içerisinde hiç bir cazibesinin kalmadığını söyledi.

Genel Müdür Osman Tural'ın göreve geldikten sonra çalışanları teşvik amacıyla başarılı kabul edilen personele 1 maaş tutarında ikramiye ödenmesine yönelik çalışma başlattığını anlatan Karadavut, "İyi niyetli bir çabaydı ama iyi kullanılamadı" dedi.

Kurumdaki personel sıkıntısının çok ciddi boyutlara ulaştığını belirten Karadavut, böyle bir ortamda geçen yılki çalışmaları nedeniyle yaklaşık 30 bin çalışandan sadece 650'sine ödül verildiğini bildirdi. Karadavut, "Adil olmayan, bazı kişilerin haksızlığa uğramasına yol açan uygulamalar nedeniyle personelin büyük bölümünde kırgınlıklar oldu. Önümüzdeki yıl bu uygulamanın kaldırılmasını istiyoruz. Bizim istediğimiz, performansa dayalı, yapılan işin oranına göre maaşın yüzdelik bir kısmının ödül olarak verilmesidir" diye konuştu.

Karadavut, hak edene daha fazla ödül verilmesinden ve çalışanın teşvik edilmesinden yana olduklarını söyledi.

İsmail Karadavut'un verdiği bilgiye göre, İstanbul'daki Orta Doğu'nun en büyük posta işleme merkezinde çalışan binden fazla kişiden hiçbiri, geçen yılki çalışmaya karşılık verilen 1 maaş tutarındaki ödülden yararlanamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber