3 yıllık sahte müfettiş, kıskıvrak yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'da kendisinin İçişleri Bakanlığı müfettişi olduğunu ileri süren H.K. (27), polis tarafından yakalandı. H.K.'nin, 3 yıldır değişik illerde aynı yöntemi kullanarak birçok vatandaşı dolandırdığı ileri sürüldü.

Alınan bilgiye göre, bir ay önce Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne gelen H.K. isimli genç, kendisini İçişleri Bakanlığı'nda görevli müfettiş olarak tanıttı ve misafirhaneye yerleşti. 19 gün ormanın misafirhanesinde kalan H.K., samimiyet kurduğu kişileri dolandırmak için harekete geçti. Gencin, bir çok kişiden çocuğunu ve yakınını bakanlıkta işe aldırma vaadiyle 500-1000 YTL arasında paralar aldığı ileri sürüldü. Şikayet üzerine Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kendisini İçişleri Bakanlığı Müfettişi olarak tanıtan H.K.'yi aramaya başladı. H.K., akşam saatlerinde bir mağazanın önünde yakalandı.

Polis tarafından gözaltına alınan H.K., hemen cüzdanından İçişleri Bakanlığı müfettiş kimliğini çıkartarak, "Ben İçişleri Bakanlığı'nda müfettişim" dedi. Ancak gösterdiği kimlik, gözaltına alınmasını engelleyemedi. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen H.K.'nin polise gösterdiği müfettiş kartının sahte olduğu ortaya çıktı. H.K.'nin üzerinden sahte müfettiş kimliği ile İçişleri Bakanlığı Müfettişi yazılı kartvizitler de çıktı.

Sahte müfettiş kimliği ile vatandaşları dolandırmaya çalışırken yakalanan H.K.'nın 3 yıldır bu işi yaptığı ortaya çıktı. Yaklaşık 15 ilde aynı yöntemle insanları dolandıran H.K., ifadesi tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber