Sultanahmet'i patlatıp Esad'a müjdeyi verdiler

Canlı bomba Fadli ile irtibatı tespit edilen Ali İbrahimi'nin, Esad'ın İstihbarat Örgütü El Muhaberat'la bağı olduğu ve patlamadan sonra Suriye'ye rapor verdiği ortaya çıktı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Ocak 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sultanahmet'i patlatıp Esad'a müjdeyi verdiler

Kemal Gümüş

Sultanahmet'te 10 Alman turistin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturmada tutuklanan şüphelilerle ilgili önemli detayla ulaşıldı. Patlamadan sonra canlı bombanın görüşme trafiğini inceleyen İstanbul Başsavcılığı, tutuklanan şüphelilerden Ali İbrahimi'nin canlı bomba eylemini gerçekleştiren Nabıl Fadlı ile patlamadan önce sık görüşmeler yaptığını tespit etti.

SURİYE'Yİ ARADILAR

Şüphelilerin görüşme trafiğini inceleyen savcılık, Ali İbrahimi'nin canlı bomba Fadli ile görüştükten sonra Suriye Konsolosluğunu arayarak bilgi verdiğini tespit etti. İbrahimi'nin, Fadli ile görüşme yaptıktan sonra Suriye'yi de sık sık arayarak rapor verdiği ortaya çıktı. Şüphelinin görüşme trafiği bununla da sınırlı değil. Star'ın ulaştığı verilere göre Ali İbrahimi, Fadli'nin olayı gerçekleştirmesinden hemen sonra da hem Suriye Konsolosluğu'nu, hem de Suriye istihbaratı El Muhaberat ile iletişime geçip rapor verdi. Savcılığın titiz çalışmasıyla canlı bomba Fadli'nin Haseki'de 15 gün kaldığı, pansiyon odasındaki laptop bilgisayarını eyleme gitmeden önce kırdığı, yanındaki belgeleri de bir kavanozun içinde yaktığı belirlendi. Fadli'nin eylem sabahı Haseki'deki pansiyondan 09.00 gibi çıktığı,vücuduna sardığı RDX bomba kalıplarını yolda bilinmeyen bir adresten aldığı, yürüyerek eylem noktasına vardığı da tespit edildi.

10 KİŞİ TUTUKLANDI

Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısıyla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 16 şüpheliden 10'u tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber