11 ilde eğitime 1 gün ara verildi

11 ilde yarın eğitim öğretime 1 gün ara verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2016 23:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
11 ilde eğitime 1 gün ara verildi

ZONGULDAK

Zonguldak Valisi Ali Kaban, yoğun kar yağışı sebebiyle eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Vali Ali Kaban tatil kararını geç saatlerde twitter hesabı üzerinden açıkladı. Yoğun kar yağışıyla birlikte meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Zonguldak Merkez İlçe, merkeze bağlı köyler ve beldeler, Kozlu ve Kilimli ilçelerinde eğitime bir ara verildiğini açıklayan Vali Ali Kaban şöyle dedi:

"Kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği olumsuzluklar nedeniyle 20 Ocak 2016 Çarşamba günü eğitim öğretime merkez ilçe; Merkeze bağlı belde ve köyler ile kozlu ve kilimli ilçelerimizde bir gün süreyle ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu görevlilerimizde 20 ocak 2016 günü bir gün idari izinlidirler."

SİVAS

Sivas'ın Koyulhisar, Yıldızeli, Kangal, Akıncılar ve Gölova ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Sivas'ın Gölova, Koyulhisar, Gölova ve Akıncılar ilçesinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Ayrıca, Kangal ilçesinde ise taşımalı eğitim gören öğrenciler içinde yarın okulların tatil edildiği öğrenildi.

TUNCELİ

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Yağış nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel de bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

BİTLİS

Bitlis merkez ve bağlı köylerinde Mutki ilçe merkezi ve köylerinde Kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği, Tatvan, Ahlat ve Hizan ilçesinde de taşımalı eğitim gören öğrencilerinde yarın izinli olacağı bildirildi.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, yarın Bitlis merkez ve bağlı köylerinde eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

Tatvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada da ilçede kar yağışından dolayı köy yollarının ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Açıklamada, "Bu taşımalı sistemle köyden ilçe merkezine veya birleştirilmiş okullara giden öğrenciler yarın izinli sayılacak. Taşımalı eğitimin dışında ilçe merkezi ve köylerde okullar tatil değildir" denildi.

Ahlat Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ise kar yağışı ve tipi nedeniyle taşıma kapsamındaki öğrenciler ile tüm köy okullarında yarın okulların tatil edildiğini bildirerek, ilçe merkezi ve Yatılı Bölge Ortaokulları'nın (YBO) eğitime devam edeceğini ifade etti.

Hizan Kaymakamlığı da ilçede etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı, taşımalı eğitim gören öğrencilerin yarın izinli olacağını duyurdu.

BAYBURT

Bayburt'ta yoğun kar nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilde karın etkisinin artarak devam ettiğini belirterek, "Bu nedenle Bayburt genelinde tüm okullarda 20 Ocak Çarşamba günü eğitim öğretime bir gün ara verildi" dedi.

Çağlayan, tüm kurumlarda engelli ve hamile personelin de bir gün idari izinli sayılacağını kaydetti.

MUŞ

Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle okula giden öğrenciler için okullar 1 günlük tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan yaptığı açıklamada, "Kar yağışı nedeniyle çarşamba günü taşıma servisleri çalışmayacağından, taşımalı öğrenciler izinli sayılacak. Köy yolu kapalı ise gidiş geliş yapan köy okul öğretmenleri de izinli sayılacaktır. İlçelerde ise ilçe kaymakamlarımız değerlendirme yapacaktır" dedi.

ERZİNCAN

Erzincan'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezinde eğitime 1 gün ara verildi.

Erzincan Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Erzincan da yağan yoğun kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, Erzincan merkezinde bulunan ilk, orta ve lise dereceli resmi ve özel okullarda, halk eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde 20 Ocak 2016 Çarşamba günü eğitim ve öğretime ara verilmiştir" denildi.

Ayrıca bu süre zarfında kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli personelin, hamilelerin, süt izni kullanan annelerin ve kronik hastalığı olanlar belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacağı belirtildi.

ÇORUM

Çorum kent merkezinde, kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla kent merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli tüm okulların Valilik kararı ile 20 Ocak Çarşamba tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin de yarın idari izinli sayılacağı ifade edildi.

ORDU

Ordu'da yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı sebebi ile 20 Ocak Çarşamba günü Akkuş İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç tüm okullarda, Gölköy'de ilçe merkezi hariç tüm okullarda, Aybastı, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerinin tamamında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

BURSA

Bursa'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden yarın (20 Ocak çarşamba) ilk ve orta okullar ile liselerde eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte yarın buzlanma ve don olayı meydana gelmesi beklendiği bildirildi.

Açıklamada, bu nedenle il genelinde tüm anaokulları, ilk ve orta okullar ile liselerde 1 gün eğitim öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü kaydedildi.

Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı aktarıldı.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de bugün etkili olan kar yağışının ardından il genelinde 20 Ocak Çarşamba günü tüm okullar tatil edildi.

Vali Yücel Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı tatil açıklamasının hemen ardından Valiliğin web sitesinden de açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Valiliğimizce, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, ilimiz merkez ve ilçelerinde yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul ve kurumlarında eğitim-öğretime 20 Ocak 2016 Çarşamba günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber