Emekli polis memurunu yaralamaya hapis cezası

Kırmızı ışıkta bekleyen düğün arabasından zorla para almaya çalıştıkları iddia edilen kişilere müdahalesi sonucu çıkan kavgada emekli bir polis memurunun yaralanmasına ilişkin davada, 4 kişi, 4 yıl ikişer ay hapis cezasına çarptırılarak, tahliye edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2016 15:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Emekli polis memurunu yaralamaya hapis cezası

Bakırköy'de kırmızı ışıkta bekleyen düğün arabasından zorla para almaya çalıştıkları öne sürülen kişilere müdahalesi sırasında çıkan kavgada emekli bir polis memurunun yaralanmasına ilişkin davada, 4 kişi, 4 yıl ikişer ay hapis cezasına çarptırılarak, tahliye edildi.

Bakırköy 6. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Erdi Uçar, Ali Aydoğmuş, Eyüphan Aydoğmuş ve Berkan Aydoğmuş ile müşteki Yaşar Karaçam katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Uçar, geçimlerini Florya ışıklarda araçların camını silerek sağladıklarını, olay günü de Suriyeli çocukların, gelin arabasının önünü kestiklerini ifade ederek, ''Ben o sırada yolun karşı tarafındaydım. Bir anda silah seslerini duydum. Sivil bir şahsın tabancayla havaya ateş ettiğini gördüm. Gelin arabasının önünü kesen arkadaşların, silah sesini duyunca kaldırımdan buldukları taşları sağa sola attıklarını gördüm. Ben taş atmadım'' dedi.

Sanıklardan Ali Aydoğmuş da savunmasında, diğer sanıklarla Florya ışıklar bölgesinde mendil satıp, araç camı silerek geçimlerini temin ettiklerini, gelin arabasından 5 lira bahşiş aldığını, kenara çekildiğini, bu sırada başka bir araçtan çıkan birinin havaya ateş ettiğini, mermi kovanlarının bir tanesinin gözüne geldiğini ve can havliyle taş attığını belirterek, huzurdaki şikayetçiyi tanımadığını ve suçlamayı kabul etmediğini dile getirdi.

Diğer sanıklar da savunmalarında suçlamaları kabul etmedi.

Müşteki Karaçam ise ifadesinde, emekli polis olduğunu, olay tarihinde Florya'daki iş yerine gittiği sırada ışıklarda 10 kişilik bir grubun gelin arabasının önünü kestiklerini aktararak, şunları söyledi:

''Grup, damadın elindeki zarflara hücum etti. Bir taraftan da gelin arabasının kapılarını açmaya çalışıp içine girmeye çalıştılar. Bir türlü dağılmıyorlardı. Kimse, gelin arabasının içindekilere yardım etmiyordu. Ben de insaniyet namına gruba kimliğimi gösterdim ve dağılın dedim. Bu sefer sanıklar ve yanlarındakiler benim üzerime hücum etti. Kaldırım taşlarını sökerek bana ve arabama attılar. Taş yağmuruna tuttular beni ve bu taşlar vücuduma denk geldi. 2 kaburgam kırıldı. İç kanama geçirdim. 5 gün yoğun bakımda kaldım. Taşı atanların hepsi, sanıklardır. Sanıklardan şikayetçiyim, cezalandırılmalarını istiyorum.''

Son sözleri sorulan sanıklar, suçsuz olduklarını belirtti.

Hakim Fedai Canatan, ''kemik kırılmasına sebep olacak şekilde kasten yaralama'' suçundan 4 yıl ikişer ay hapis cezasına çarptırılmalarına karar verdiği sanıklar Erdi Uçar, Ali Aydoğmuş, Eyüphan Aydoğmuş ve Berkan Aydoğmuş'un, tutuklu kaldıkları süreyi göz önüne alarak tahliyelerine hükmetti.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Florya'da Beşyol Mahallesi istikametinde bulunan trafik ışıklarında dilencilik yapan bir grubun 20 Aralık 2015'te önünü keserek kapılarını açtıkları gelin aracında bulunanlardan zorla para almak istedikleri sırada Yaşar Karaçam'ın araçtan çekilmelerini istemesi üzerine şüpheliler Erdi Uçar, Ali Aydoğmuş, Eyüphan Aydoğmuş ve Berkan Aydoğmuş'un müştekiyi taş atarak yaraladığı anlatıldı.

İddianamede, şüpheliler hakkında ''kasten yaralama'' suçundan 2 yıl üçer aydan 6 yıl dokuzar aya kadar hapis cezası isteniyordu.

Melike Gallenkuş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber