Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı alma online hizmetleri burada!

Araç plaka sorgulamanızı ve tramer hasar kaydı alma işleminizi online yapabileceğiniz SMS hizmetleri ile de yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Ocak 2016 08:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı alma online hizmetleri burada!

Bir araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar tabi ki ilk olarak yeni bir araç sıfır bir araba almak isterler. Ama doların değerindeki artışlardan dolayı sıfır araçların fiyatlarında da bir yükselme olmuştur. Şu sıralarda sıfır araçların fiyatları bir hayli yüksektir. Durum böyle olunca da araç almak isteyen vatandaşlar ikinci el araç pazarına yönelmiş durumdadırlar. İkinci el araç almak isteyenler ikinci el araç pazarını araştırarak araç alabilirler. Araç araştırırken dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır. Mesela satın alacağınız aracın durumu çok önemlidir. Aracın özellikleri, durumu, kazalı olup olmadığı, sigorta bilgileri gibi bu tür bilgiler araç alımında dikkat edilmesi gereken önemli hususlardır. Bu bilgilerin hepsini tabi araca bakarak anlayamazsınız.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Teknolojinin bu kadar gelişmesinden sonra artık bir araç kaza yapınca hemen bir hasar kaydı oluşmaktadır. Bu hasar kaydı sayesinde aracın daha önce hangi kazalara karıştığını, nerelerde hasarı olduğunu ve hangi parçalarının değiştiğini öğrenebilirsiniz. Ayrıca satın alacağınız aracın plakasının üzerinde bir trafik cezası olup olmadığını da plaka sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken son husus ise aracın sigorta bilgileridir. Satın alacağınız aracın sigorta bilgilerini tramer sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Tüm bu işlemleri artık internet üzerinden basitçe gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini internet üzerinden e-devlet sistemi sayesinde gerçekleştirebilirsiniz. Plaka sorgulama işlemini ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden de gerçekleştirebilirsiniz. Araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemini internet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz.

Araç sorgulama işlemi ile birlikte satın alacağınız aracın bir çok şeyini öğrenebilirsiniz. Aracın durumunu, özelliklerini, eklentilerini filan hepsini araç sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama ve bir çok sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Açılan sayfada sizi bir çok sisteme giriş yolu karşılayacaktır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay ve pratik olduğu için bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtikten sonra sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. Bu bilgileri sisteme girerek girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet şifreniz yok ise PTT kurumlarında 2 TL karşılığında elde edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra ve sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmanız gereklidir. Bu bölümde E-Devlet sisteminde yer alan bütün hizmetler bulunmaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra araç sorgulama işlemi için Emniyet Genel Müdürlüğünü bulmanız gereklidir. Kolay bir şekilde bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden E harfini seçmelisiniz. Önümüze gelen bölümlerden Emniyet Genel Müdürlüğünü bulduktan sonra alt seçeneklerinden trafik bölümünden araç sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfaya araç plaka numarasını girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Plaka sorgulama işlemi ile birlikte satın alacağınız aracın plakasının bilgilerine ulaşabilirsiniz. Plakanın üzerindeki trafik cezalarını plaka sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Plaka sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubeye giderek gerçekleştirebileceğiniz gibi internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Plaka sorgulama işlemini internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı ve doğum yılınızı girmeniz gereklidir. Açılan sorgulama seçeneklerinden araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra araç plakasını girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Araç hasar kaydı ve tramer sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu sorgulama işlemlerini Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada yer alan sorgulama seçeneğini seçtikten sonra açılan bölümlerden trafik poliçe sorgulama seçeneğini seçerek satın alacağınız aracın sigorta bilgilerini öğrenebilirsiniz. Sorgulamalar bölümünden kaza tespit tutanağı sorgulama seçeneğini seçtikten sonra bazı bilgileri girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber