Van'da PKK'lı terörist ölü ele geçirildi

GENELKURMAY Başkanlığı, Van merkezde düzenlenen operasyonda, PKK'lı bir teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Ocak 2016 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Van'da PKK'lı terörist ölü ele geçirildi

Van'ın merkez İpekyolu İlçesi Selimbey Mahallesi'nde yapılan operasyonla ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Genelkurmay Başkankanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Van/Merkez'de, icra edilen operasyonda bir terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Evde yapılan aramada bir adet tabanca ve iki adet el bombası ele geçirilmiştir."

Van'da intihar eden PKK'lı ile ilgili 4 gözaltı

VAN'ın merkez İpekyolu İlçesi'nde dün akşam yapılan operasyon sırasında silahıyla başına ateş ederek intihar eden PKK'lı terörist ile ilgili yürütülen soruşturmada 4 şüpheli de gözaltına alındı.

Selimbey Mahallesi'nde bulunan Güngör Sitesi'nde bir PKK'lının bulunduğu istihbaratı üzerine Van Emniyet Müdürlüğü özel harekat ve terörle mücadele ekipleri harekete geçti. Dün saat 19.30 sıralarında belirlenen adrese giden özel harekat ve terörle mücadele şubesi ekipleri, çevre güvenliği aldıktan sonra operasyon yaptı. Operasyonda binanın 5'inci katındaki dairede bulunan PKK'lı iddiaya göre yakalanacağını anlayıp intihar ederken, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Van Emniyet Müdürlüğü, yürüttüğü çalışmalar kapsamında 4 şüpheliyi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 şüphelinin Van Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor.

Orhan AŞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber