Davete gelmeyen vekile Sezer vetosu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Çankaya Köşkü'nde bu yıl son kez vereceği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nda geleneği bozmayarak, eşi türbanlı olan AKP milletvekillerine eşsiz davetiye gönderdi. Cumhurbaşkanı, önceki yıllarda tepki olarak davetiyeyi iade eden milletvekillerine ise bu kez hiç davetiye göndermedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Abdullah Gül, Mehmet Ali Şahin ve Abdüllatif Şener ile Devlet Bakanı Ali Babacan gibi eşi türbanlı olan hükümet üyelerine eşsiz davetiye gönderen Sezer, eşleri başı açık olan Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Kürşad Tüzmen'e ise eşli davette bulundu.

Geçen yıl eşsiz gelen davetiyeleri iade eden AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Yılmazcan ile AKP Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun'a ise düne kadar Çankaya Köşkü'nden davetiye gelmedi. Yılmazcan, 'Makamıma komşu olanlara sordum, hepsine göndermiş bana göndermemiş. Herhalde iade ettiğimiz için. Ama yanlıştan dönmek de fazilettir. Böyle kindarlık olmaz. Hakim kökenli birinin peşin hükümlü olmaması lazım' diye konuştu.

Alaboyun ise 'Davetiye gelmedi. Zaten 28 Ekim'de İstanbul'da Lagendijk ile gazeteci Nevin Sungur'un nikahına katılacağım. Davet gelse de yetişemezdim' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber