Kilis yine Katyuşa

Suriye sınırının sıfır noktasındaki Kilis, sabah vakti ardı ardına patlamalarla sarsıldı. Kent merkezi, geçtiğimiz pazartesi günü 1 kişinin ölümüne neden olan saldırının ardından yine IŞİD eliyle Rus roketinin hedefi oldu. Kilis merkezindeki bir sokağa düşen roket 2 kişiyi yaraladı. Başka bir sokaktaki patlamanın nedeni ise araştırılıyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Ocak 2016 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kilis yine Katyuşa

Sınır kenti Kilis, yine patlamalarla sarsıldı. Sabah 09:30 sıralarında ardı ardına yükselen bomba sesleri kentte paniğe neden oldu. Yapılan inceleme sonucu Karaali Mahallesi'ndeki Türbeder Sokak'ta bulunan Şeyh Mansur Türbesi'nin bahçesine bir roket mermisinin düştüğü belirlendi. Suriye'de sınırın 20 kilometre uzağından IŞİD terör örgütü üyelerince atıldığı tahmin edilen roket, burada 1'i kadın 2 kişiyi yaraladı. Yaralılar ambulansla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Kilis kent merkezine düşün roketin, geçtiğimiz pazartesi günü 1 kadının ölümüne neden olan Rus roketi Katyuşa tipi roket olduğu belirlendi. Sokağı adeta savaş alanına çeviren roket mermisi, çevredeki birçok ev dükkanın camlarının kırılmasına yolaçtı.

SAĞLIK OCAĞI İYİ Kİ KAPALIYDI!

Füzenin düştüğü evin hemen yanında Haydar Atınç Sağlık Ocağı'nın bulunduğu öğrenildi. Haftasonu olması nedeniyle sağlık ocağı kapalı olduğu için, olayın mesai saatleri dışında meydana gelmesi büyük bir faciayı önledi. 6 gün önce de Suriye'de IŞİD ile muhalif grupların çatıştığı bölgeden ateşlenen 3 Katyuşa roketatar mermisinden 1'i kent merkezindeki Eyüp Gökçeimam Ortaokulu bahçesine, 2'si ise boş araziye düşmüştü. Okul bahçesinde büyük bir çukur oluşurken buradaki temizlik görevlisi 32 yaşındaki Ayşegül Polat yaşamını yitirmiş, bir kız öğrenci yaralanmıştı.

Aynı anda patladı

Rus Katyuşa roketinin düştüğü anlarda bir patlama sesi de Kilis kent merkezindeki Hakverdi Mahallesi'nden yükseldi. Mahalledeki 2 katlı bir evin girişinde henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Patlamada 18 yaşında bir genç ve 14 yaşında Suriye uyruklu kız çocuğu yaralandı. Vali Süleyman Tapsız ve İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, olay yerine giderek bilgi aldı. Olay yerinde vatandaşlarla görüşen Vali Tapsız, patlamanın neden kaynaklandığı konusunda ekiplerin incelemelerini sürdürdüklerini, bilgilerin netleşmesinin ardından konuyla ilgili kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağını belirtti. Güvenlik güçlerinin çevresinde önlem aldığı evde Suriyeli sığınmacıların ikamet ettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber