'Bingöl Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden bir tanesi'

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Türkiye'nin en güvenli illerinden birinin Bingöl olduğunu belirterek, "Bugüne kadar da çok şükür Bingöl'de çukurlara, birtakım terör faaliyetlerine rastlamadık" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2016 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bingöl Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden bir tanesi'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin en güvenli illerinden birinin Bingöl olduğunu belirterek, "Bugüne kadar da çok şükür Bingöl'de çukurlara, birtakım terör faaliyetlerine rastlamadık. Bundan dolayı da gerçekten çok mutluyuz" dedi.

Bakan Yılmaz, İl Özel İdare Sekreterliği Sosyal Tesisleri'nde basına kapalı düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşları ile İstişare ve Değerlendirme" toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda terör meselesiyle ilgili çeşitli görüşlerin ifade edildiğini, özellikle bu tür konularda her kesimin dinlenmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldığını söyledi.

TÜİK tarafından açıklanan "İllerde Yaşam Endeksi" sonuçlarına değinen Yılmaz, şunları söyledi:

"Bingöl Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden bir tanesi. Geçtiğimiz gün TÜİK olarak bir yeni endeks yayınladık. Yaşanabilir iller endeksi. Bu noktada alt bazı değerler, ölçümlerde var. Bunlardan biri güvenlik meselesi. 81 il arasında en güvenli 20'inci il Bingöl çıktı. Burada hem ölçülebilir hem objektif göstergeler var, hem de subjektif, insanların algısına ilişkin göstergeler var. Buna baktığımızda Türkiye'nin en güvenli illerinden biri Bingöl. Bugüne kadar da çok şükür Bingöl'de bu çukurlara, birtakım terör faaliyetlerine rastlamadık. Bundan dolayı da gerçekten çok mutluyuz. Bingöl halkına da müteşekkiriz."

"Terörün büyük zararlarını yaşadı bu bölge"

Bakan Yılmaz, bölgenin terör nedeniyle yeterince acı çektiğini aktararak, "Gerek insanı anlamda gerek ekonomik anlamda, kalkınma anlamında terörün büyük zararlarını yaşadı bu bölge. Özellikle bu bölgede yaşayan insanlarımız, özellikle de gençlerimiz ve yoksul kesimler bu terörün en büyük darbesini yedi. Önümüzdeki süreçte terörün ortadan kalktığı, huzur ortamının pekiştiği, terörü değil bu bölgenin kalkınmasını, gelişmesini konuştuğumuz günlerin bir an önce gelmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

"Halkımız sağduyulu hareket ediyor"

Terörle mücadeleden etkilenen vatandaşların sorunlarının giderilmesi konusunda ilgili bakanlıkların çalışma yürüttüğünü aktaran Yılmaz, "Bizim temel perspektifimiz insanımızın emniyetidir, huzurudur, refahıdır. İnsanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede hem Bingöl halkına hem Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan bütün insanlarımıza şükranlarımı sunuyorum" ifadesini kullandı.

Bakan Yılmaz, terör örgütü ve arkasındaki odakların tuzaklarına rağmen halkın sağduyulu davrandığına dikkati çekti.

Abdullah Çelik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber