Memur artık ithal kumaş giyebilecek!

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, uygulama imkanı kalmayan 118 kanunu yürürlükten kaldırıyor. 'Uygulama İmkanı Kalmamış Bazı Kanunların Yürürlükten Kaldırılmasına İlişkin Kanun Tasarısı' Meclis'e gönderilirken, tasarıyla uygulama imkanı kalmayan oldukça ilginç kanunlar yürürlükten kaldırılacak. Uygulama imkanı kalmadığı için yürürlükten kaldırılacak kanunlar arasında "Yerli Kumaştan Elbise Giyilmesi Kanunu'da bulunuyor. Cumhuriyet'in ilk yıllarında 1925 yılında çıkartılan bu kanunla özellikle askerler ile devlet memurlarının elbiselerini yerli kumaştan olması zorunluluğu getiriliyor.

KANUNU VAR KENDİ YOK

Yürürlükten kaldırılması istenilen kanunlar arasında "Kars Vilayetiyle Bayazit, Erzurum ve Çoruh Vilayetlerinin Bazı Parçalarında Muhacir ve Sığıntıların Yerleştirilmesi ve Yerli Çiftçilerin Topraklandırılması Hakkında Kanun"da bulunuyor. Kanunun isminde bulunan 'Bayazit' ile 'Çoruh' vilayetlerinin kaldırılmasına rağmen hâlâ bu yerleri vilayet olarak kabul eden kanun yürürlükte bulunuyor.

Kese kağıdı kanunu

Uygulama imkanı kalmadığı için yürürlükten kaldırılacak kanunlar arasında 1938 tarihli "Yazılı ve basılı kağıtların kese kağıdı olarak kullanılmamasına' ilişkin kanun ile Ödeme Güçlüğü İçinde Bulunan Bankerlere ve Bunlarla İlgili Kişilere Uygulanacak Ceza Hükümleri Hakkında Kanun'un da bulunduğu 118 kanun yer alıyor.

Far yakma zorunluluğu geliyor

AK Parti İstanbul Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, trafikte far yakma zorunluluğunun getirilmesine yönelik kanun teklifi hazırladı. Uslu'nun Meclis Başkanlığı'na verdiği tek maddelelik kanun teklifinde "Geceleri, yerleşim birimleri dışındaki karayolları ile yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise yerleşim birimleri içinde ve dışında yakını gösteren ışıkların yakılması" zorunluluğu getirilmesini öngörüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber