Google sanal gerçeklik için mühendis arıyor

Google sanal gerçeklik alanındaki sessizliğini bozdu. Yeniden yapılanmanın ardından dün yayımladığı iş ilanı sanal gerçekliği artık ciddiye aldığını gösterdi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Ocak 2016 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Google sanal gerçeklik için mühendis arıyor

Sanal gerçeklik alanında yaşanan büyük rekabete sonunda Google da ağırlığını koyuyor. HTC, Facebook, Sony gibi firmalar bu alanda ne kadar güçlü bir gelecek gördüklerini tanıttıkları ürünlerle kanıtlamışlardı. Google'ın ise sanal gerçeklik üzerine çalıştığı bilinse de 2014'te sanal gerçeklik gözlüğü üreticisi Magic Leap'i satın aldığından beri şirkette konuyla ilgili bir sessizlik hakimdi. Hatta geçen yıl Magic Leap yatırımının büyük bir başarısızlık olduğuna dair haberler ABD basınında yer aldı. Geçen hafta Google'ın Başkan Yardımcısı Clay Bavor'ın diğer tüm sorumluluklarını bırakarak sadece sanal gerçeklik üzerine yoğunlaşacağının açıklanması bu sessizliği bozdu. Dün de Google, kendi sitesi üzerinden sanal gerçeklik bölümünde çalışacak bir donanım mühendisi takım lideri aradığına dair iş ilanı verdi. Bu arama devinin artık sanal gerçekliği daha ciddiye aldığı şeklinde yorumlandı.

70 milyar dolarlık pazar

Araştırma şirketi TrendForce son yayımladığı raporda sanal gerçeklik pazarının(donanım ve yazılım) bu yıl 6.7 milyar dolara ulaşmasının beklediğini açıkladı. Firma bu rakamın sadece 4 yıl içinde 70 milyar dolara çıkmasını bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber