Sokak sokak terörist avı

Cizre'nin PKK'dan temizlenmesi için 44 gündür devam eden operasyonlar tam gaz devam ediyor. Bordo Bereliler ve Özel Harekattan oluşan timler, İHA'lardan gelen görüntülerle hareket ediyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Ocak 2016 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sokak sokak terörist avı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca tuzaklanan patlayıcılar, imha ediliyor. Sur, Cudi ve Dağkapı mahallelerinde yoğunlaşan çatışmalarda teröristlerle sıcak temas sağlanıyor. Bu mahallelerden sık sık çatışma ve patlama sesi duyuluyor. Güvenlik güçleri, insansız hava araçlarından elde edilen görüntüleri operasyon merkezinden takip ediyor. Terörist grupların hareketleri, insansız hava araçlarından elde edilen görüntülerden izlenip, birlikler buna göre yönlendiriliyor. Teröristler ise görüntü alınmasının engellemek amacıyla sokak ve barikatların üstünü brandayla kapatıyor. Güvenlik güçlerince hendek ve barikatlardan arındırılan mahallelerde, teröristlerin vatandaşların ev ve araçlarına verdiği zarar da ortaya çıktı.

TAZİYE EVİNDE ÇATIŞMA ÇIKTI

PKK'nın birçok binayı tahrip ettiği, vatandaşlara ait iş yeri ve araçları ateşe verdiği görüldü. Bu arada PKK'lılar tarafından yakılan taziye evine görüntülediği sırada binanın yanı başında PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Yoğun silah sesleri kameralar tarafından görüntülendi.

ÇEMBER DARALDI

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Cizre'deki PKK'lıların neredeyse hepsinin Cudi Mahallesi'nde birkaç binada sıkıştıkları belirtildi. Özel Harekat Polisi ve Jandarma Özel Harekat timleri ilçedeki operasyonları ortaklaşa düzenliyor. Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Özel Kuvvetler birliklerinin (Bordo bereliler) ise PKK'lıların yerini tespit etmek için ilçenin kritik noktalarına konuşlandırıldığı belirtildi.

6'SI DAHA VURULDU

Genelkurmay Başkanlığından, devam eden terör operasyonlar kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesinde 6, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Cizre'de operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 452 oldu.

Koordinat İHA'lardan

Askerler, PKK'lıları insansız hava araçlarından elde edilen görüntülerden izleniyor. Birlikler de buna göre yönlendiriliyor.

PKK'lılar kaçıyor

PKK'lıların Cudi Mahallesi'nde başka bir bölgeye kaçtığı tespit edildi. Yaralı PKK'lılar için bölgeye ambulans gönderilirken sağlık ekiplerine yönelik saldırı tehdidi nedeniyle güvenlik güçleri bölgeden ambulansları geri çekti. Geçen haftalarda birçok evde saklanan PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerinin evlere yaklaştıklarını fark etmeleri üzerine kaldıkları evleri ateşe vererek kaçtıkları belirtildi. Güvenlik güçleri, tuzaklanan patlayıcıları büyük bir dikkatle imha etme çalışmalarını sürdürürken, zırhlı iş makinaları ile içine kum konulmuş çuvallardan oluşan çok sayıda barikatı kaldırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber