KESK: Biz promosyon sendikacılığı yapmayız

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKZİP

Bugün (27.10.2006) gazetenizde 'SENDİKALARDA PROMOSYON YARIŞI' başlıklı Nevin Bilgin imzalı bir haber yayınlanmış, haberde konfederasyonumuz ve bağlı bulunan sendikaların diğer konfederasyonlarla birlikte bir promosyon yarışına girdiği gibi gerçek olmayan bilgilere yer verilmiştir.

KESK ya da KESK'e bağlı herhangi bir sendikanın üyelik yada başka bir gerekçe ile herhangi bir promosyon faaliyeti yürütmesi söz konusu değildir. KESK ve KESK'e üye sendikaların üyeleri arasındaki bağ gönüllülük üzerine kuruludur ve ortak hak ve talepler mücadelesinin birlikte yürütme anlayışına dayanır.

Sendikal hareketin etik ve evrensel değerlerini hiçe sayarak, üye ve sendikal mücadeleyi promosyon gibi bir ticari faaliyet ile bağdaştıran anlayışları KESK bütün tarihi boyunca reddetmiştir ve reddetmeye devam edecektir. Ticari faaliyetin bir parçası olarak sıkça kullanılan 'PROMOSYON' hilesi ile sendikal hareketin temel kurallarını yozlaştıran yaklaşımlarının sendikacılıkla bir ilişkisi olmadığını bilinmesini isteriz.

Bu haksız ve yanlış haberin gazetenizin haberin yayınlandığı ilgili sayfasında tekzip edilmesini, bunun yapılmaması durumunda gerekli hukuksal girişimlerde bulunacağımızı açıklarız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber