Terör örgütünün 'Telsizleri sustu'

Terör örgütünün Cizre'deki 'Agir', 'Doktor' ve 'Dijvar' kod adlı sözde Cizre sorumluları Kandil'e yanıt veremiyor. Güvenlik güçlerine göre teröristler ya öldü ya da ilçeden kaçtı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Ocak 2016 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör örgütünün 'Telsizleri sustu'

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yürütülen operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarının yanı sıra örgütün sözde ilçe yöneticileri de büyük darbe aldı. Cizre'de PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" operasyonu sürüyor. Çatışmalarda 446 terörist etkisiz hale getirildi, 132 terörist sağ olarak ele geçirildi, 432 barikat kaldırıldı, 126 hendek kapatıldı.

BİRER BİRER AVLANDILAR

Büyük kısmı teröristlerden temizlenen ilçenin sadece Sur ve Cudi mahallelerinde güvenlik güçleriyle terör örgütü mensupları arasında çatışmalar sürüyor. Operasyonda sıkışan örgütün "Agir", "Doktor" ve "Dijvar" kod adlı sözde Cizre sorumluları, Kandil'den gelen telsiz çağrılarına yanıt veremiyor. Bu teröristlerin etkisiz hale getirildiği ya da ilçeden kaçtığı değerlendiriliyor. "Sipan" kod adlı terörist ise yaralandı. Terör örgütü PKK'nın uzantısı YPS'nin (Sivil Savunma Birlikleri) sözde Cizre sorumlusu Rüzgar Y. ise güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirildi. Terör örgütü uzantısı "YPS-Jin"in kuruluş bildirgesini okuyan terörist S.H.K. de ilçeden çıkmaya çalışırken yakalandı.

CİZRE VE SUR'DA 6 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik güçlerinin Nur Mahallesi'ndeki operasyonunda, terör örgütü PKK mensuplarının sözde mahkeme olarak kullandığı bina ortaya çıkarıldı. Binadaki aramalarda çok sayıda doküman ve belge ele geçirildi. Diğer taraftan dünkü operasyonlarda Şırnak Cizre'de 2, Diyarbakır Sur'da da 4 terörist etkisiz hale getirildi.

SUR'DA ÇATIŞMA: 2 POLİS YARALI

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Hasırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak'ta bir özel harekat polisi keskin nişancı tüfeği Kanas ile vuruldu. Yaralanan özel harekat polisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Bir özel harekat polisi ise teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralandı. Ayrıca çatı katında keskin nişancı polislerin görev yaptığı bir otele roketatarlı saldırı yapıldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

SALDIRI ÖNCESİ YAKALANDILAR

Tunceli'de yapılan operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev adreslerindeki aramada, çok sayıda savcı, hakim ve emniyete ait araç plakaları, kroki harita, patlayıcı madde ve yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Operasyonun sürdüğü öğrenildi. Şırnak'ta ise 6 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber