Sezer in eşsiz davete örtülü boykot

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Ekim 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Köşk'te vereceği son Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na AKP'lileri, eşlerinin başları örtülü olması nedeniyle yine "eşsiz" davet etti.

Sezer, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu'nun da aralarında bulunduğu az sayıda AKP'liye eşli davet gönderdi. Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de aralarında bulunduğu diğer AKP'lilere ise eşsiz davetiye gönderdi. AKP'den ise Sezer'in bu tavrına, önceki yıllarda olduğu gibi yine "örtülü boykot" tepkisi geldi. Resepsiyona gidip gitmeme konusunda bir karar almayıp, bunu milletvekillerinin tercihine bırakan AKP yönetimi, buna karşılık ilginç bir kararla, milletvekillerinden seçim bölgelerindeki bayram törenlerine eksiksiz katılımlarını istedi.

Uzun bayram tatili nedeniyle büyük bölümü seçim bölgelerinde yer alan milletvekillerinin, parti yönetiminin de isteği doğrultusunda illerindeki bayram törenlerine katılacakları bildirildi. Bu nedenle, Sezer'in yarın akşamki resepsiyonuna AKP'lilerin büyük bölümünün katılması beklenmiyor.

ERDOĞAN KATILACAK

Erdoğan'ın ise resepsiyona, bazı bakan ve parti yöneticileriyle birlikte katılması bekleniyor. Ancak, parti kulislerinde yapılan tahminlerde, resepsiyon için Köşk'e gidecek AKP'li sayısının 50'yi bulmayacağından söz ediliyor. Sezer'den bu yıl da "eşsiz" davet alan TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın da resepsiyona eşsiz katılması bekleniyor. Sezer'in, bakan ve milletvekilleri gibi bürokratlara da yine eşlerinin başlarının örtülü olup olmadığına bakarak "eşli" ve "eşsiz" diye ayrı ayrı davetiyeler gönderdiği de öğrenildi.

25 yaşa onay

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, milletvekili seçilme yaşını 30'dan 25'e indirilmesine olanak tanıyan kanunu onayladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber