PKK 8 mahalleyi harabeye çevirdi

Şırnak Silopi'de 8 mahalle kullanılamaz hale geldi. Camileri üs olarak kullanan PKK'lılar tarafından ateşe verilen sağlık ocağı ise küle döndü.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 28 Ocak 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK 8 mahalleyi harabeye çevirdi

Silopi'de teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, patlayıcıların imha edilmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen operasyonun ardından arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

Tahribat büyük

Terör saldırılarının yoğun olduğu Şehit Harun Boy, Başak, Barbaros, Nuh, Cudi, Karşıyaka, Yeşiltepe ve Yenişehir mahallelerinde başta cami, sağlık ocağı ve okul binalarının bazıları kullanılamaz hale geldi. Cudi Mahallesi'nde roketatar mermisi isabet eden Firdevs Camisi ile teröristlerce siper olarak kullanılan Hazreti Bilal Camisi'nde büyük tahribat oluştu.

Onarım çalışması başladı

Operasyon sırasında Başak ve Nuh mahallelerindeki Gazi Paşa İlkokulu, Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu ile Halk Eğitim Merkezi'ni mevzi olarak kullanan bölücü terör örgütü mensupları, bina duvarlarını yıkıp, içindeki eşyalara zarar verdi. Nuh Mahallesi'nde Aile Sağlık Merkezi de PKK hainler tarafından ateşe verildi. İlçede onarım çalışmaları başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber