Cizre'deki binadan açılan ateşle yaralanan asker şehit oldu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sözde yaralıların olduğu iddia edilen binadan açılan ateş ile yaralanan asker şehit oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2016 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cizre'deki binadan açılan ateşle yaralanan asker şehit oldu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve yaşanan çatışmalar devam ederken, bir binanın bodrum katında yaralı olarak mahsur kaldıkları iddia edilen PKK'lılarla ilgili bilinmeyenler ortaya çıktı.

Cizre'de Sur ve Cudi mahallelerinin iki veya üç farklı noktasında PKK'lı teröristlerin bazı evlerin bodrum katında yaralı olarak sıkışmış durumda olduğu, bunların içerisinde kimilerinin de öldüğü öğrenildi.

Aynı günün sabah saatlerinde Cudi Mahallesi Bostancı Sokak 23 numaralı evin bodrum katında aralarında Cizre'de sözde özyönetim ilan eden Mehmet Tunç, PKK'nın Cizre'deki silahlı gruplarından sorumlu ve aslen Şırnaklı olan Mamo ile Azadiya Welat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş, DBP PM üyesi Mehmet Yavuzel ve dağdan Cizre'ye gelip çatışmalarda yer alan PKK'lılardan 30'un üzerinde kişinin sıkıştırıldığı öğrenildi.

Yaralılardan 6'sı öldü

Yaralılardan, Cihan Karaman, Selami Yılmaz, Rüzgar Yıldızgörer, Nusret Bayar ve ismi öğrenilemeyen iki kişi ile beraber toplam 6 kişi, bulundukları bodrumda katında öldü. Azadiya Welat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş, DBP PM üyesi Mehmet Yavuzel ve isimleri belirlenemeyenlerle beraber 22 kişinin ise yaralı olduğu belirtildi.

Ölenlerin birçoğu PKK'nın dağ kadrosundan

İLKHA'nın yerel bir kaynaktan edindiği bilgiye göre

ise bodrum katında sıkışan kişilerin sayısının 30'un çok üstünde ve ölenlerin sayısının da açıklananın aksine 6 kişiden çok daha fazla olduğu yönünde. Ölenlerin birçoğunun PKK'nın dağ kadrosundan olduğu için HDP'lilerin bunları bire bir açıklamak istemedikleri de edinilen bilgiler arasında.

Grup içinde 4 Alman ile 2 Rus iddiası

Tüm bunlarla beraber, söz konusu Cudi Mahallesi'ndeki bodrumda bulunan PKK'lı grup içinde 4 Alman ile 2 Rus'un da bulunduğu iddia edildi.

Yaralıları almak için asker ve polisin ambulansları engellediği yönünde iftiralar dolaşırken görgü tanıkları, güvenli bölgeye gitmeye çalışan ambulansların PKK'lılar tarafından taciz ateşine uğradığını gördüklerini ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber