Emniyet'i ziyarete geldiler, kelepçeyle döndüler

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 29 Ekim 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suçluların polis binalarına elini kolunu sallayarak girip-çıkması Emniyet'i harekete geçirdi. Emniyet'e bundan sonra ziyaretçi gelenler bile sabıka sorgulamasından geçecek. İlk etapta, karşılıksız çek veren 20 işadamı yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü polis binalarında, ziyaretçilerle ilgili yeni bir uygulamaya geçti. Emniyet, ziyaretçilerin aranıp aranmadığını bilgisayar kayıtlarından sorgulamaya başladı. Uygulamanın 15. gününde karşılıksız çek nedeniyle aranan 20'den fazla müteahhide emniyet kapısında kelepçe vuruldu.

Emniyet'in ziyaretçilere dönük yeni uygulaması, aranan çok sayıda vatandaşın Emniyet'in yüksek güvenliğe sahip Dikmen'deki binasına elini kolunu sallayarak kolayca girmesi üzerine başladı. Bunu bir zafiyet olarak değerlendiren Emniyet Genel Müdürlüğü yaklaşık 15 gün önce uygulamaya başladı. Yeni uygulama, meyvelerini kısa süre içinde verdi. 15 günde Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ihalelerine katılmak üzere ihale şartnamesi almak ya da bilgilenmek amacıyla polisin Dikmen'deki üssüne gelen yaklaşık 20 işadamının karşılıksız çek nedeniyle arandığı saptandı. Aranan vatandaşlar ziyaretçi kimlik kartlarını aldıktan sonra kapı güvenliğini sağlayan polisler tarafından kimlikleri Genel Bilgi Toplama (GBT) kayıtlarından sorgulandı. Kişinin arandığının belirlenmesi üzerine Kavaklıdere Karakol Amirliği'nden ekip istendi. Karakol ekibi, arandığı ortaya çıkan ziyaretçilere emniyet kapısında kelepçe vurdu. Aynı gün adliyeye çıkarılan işadamlarına işlem yapıldı. Edinilen bilgilere göre uygulamanın ilk 15 gününde cinayet, gasp gibi önemli suçlar nedeniyle arananlarla ilgili herhangi bir sonuca ulaşılamadı. Karşılıksız çek kesmekten, para borcu nedeniyle aranan işadamlarına işlem yapıldı. Emniyet kaynakları uygulamanın önce 81 il emniyet müdürlüğüne ardından polisin görev yaptığı tüm kamu kuruluşlarına yaygınlaştırılacağını belirtiyor.

Mevcut uygulamada Emniyet'e pasaport, ehliyet ve silah ruhsatı almak amacıyla gelenlerin, ilgili şubelerde Genel Bilgi Toplama (GBT) kayıtları inceleme altına alınıyordu. Ancak bundan sonra emniyete ziyaretçi olarak da gelse artık herkes GBT sorgulamasından geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber