Merkez Bankası, döviz talebinin önemli ölçüde azalmasını bekliyor

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, 2015 yılının Ağustos ayında yayımlanan yol haritasında belirtilen politika araçlarının etkili bir şekilde kullanılması ekonominin küresel şoklara karşı dayanıklılığını artırtığı kaydedildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2016 12:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Merkez Bankası, döviz talebinin önemli ölçüde azalmasını bekliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasalar Genel Müdürü Erkan Kilimci'nin 'Piyasa Yapıcılığı Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı sunum açıklandı. Sunuma göre; 2015 yılının Ağustos ayında yayımlanan yol haritasında belirtilen politika araçlarının etkili bir şekilde kullanılması ekonominin küresel şoklara karşı dayanıklılığını artırdığı açıklandı. Önümüzdeki dönemde cari açıktaki iyileşme ve enerji fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle döviz talebinin önemli ölçüde azalması beklendiği belirtildi.

Bununla birlikte fiyat istikrarına yönelik kararlı duruşun bir yansıması olarak piyasaya esnek döviz satım ihaleleri yoluyla gerekli görülen günlerde ve gerekli görülen tutarlarda döviz likiditesi sağlanmaya devam edileceği belirtilerek, diğer döviz likiditesi araçları da benzer şekilde Türk lirasının değerini dengeleyici ve dolayısıyla fiyat istikrarını destekleyici yönde kullanılmaya devam edileceği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber