Erdoğan siyasette üst yaş sınırına ikinci kez vurgu yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2006 01:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yaşanan tartışmaları hatırlatan gazetecilere, "Germek istemiyoruz. Gerginliğe neden olmak da istemiyorum. Bu konuda titiz ve dikkatli davranıyorum" karşılığını verdi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 83. yıldönümü nedeniyle Çankaya Köşkü'nde bir resepsiyon veren Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplamaktan kaçındı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde eski hipodromda düzenlenen törende, eşi Semra Sezer ile birlikte çok üşüdüklerini belirten Sezer, "Gelecek sene bu törenlere katılmayacağım" diyerek, görevinin sona erdiğini espri bir şekilde dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, milletvekili seçilme yaşının 25'e indirilmesine ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. "Taban olduğu gibi tavan da olmalı" diyen Erdoğan, "Evet tartışmayı ben açtım. Seçme yaşı 18 de seçilme yaşı neden 30 oluyor. Demek ki 18'e kadar düşebilir" diye konuştu. Erdoğan, Meclis'te dinamik insanlara ihtiyaç bulunduğunu vurgulayarak, "25 yaş göstermelik olursa hiçbir anlamı yok" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin sorusu üzerine, siyasette kadına kota koymaya karşı olduklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Demokrasiler de kota olmaz. O zaman kadını, erkeğin ianesine tabi tutmuş olursunuz. Bu da kadına saygısızlık olur" şeklinde konuştu.

"SİYASİLERLE POLEMİĞE GİRMEM"

Orgeneral Yaşar Büyükanıt ise, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sorulara "Balığın karnı aç değil, yemez" karşılığını verdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bu konudaki ısrarlı sorular üzerine, "Germek istemiyoruz. Gerginliğe neden olmak da istemiyorum. Bu konuda titiz, dikkatli davranıyorum" yanıtını verdi.

Orgeneral Büyükanıt, gazetecilerin DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın 'Dağda değil ovada siyaset yapsınlar' şeklindeki açıklamasıyla başlayan tartışmaya ilişkin soruları da cevaplandırdı. "Terörle mücadele eden Silahlı Kuvvetler'in başı olarak görüşlerimi söyledim" diyerek, açıklamalarının arkasında olduğunu ifade eden Büyükanıt, gazetecilere dönerek, "Görüşlerimi söylemem gerekir mi, gerekmez mi?" diye sordu. Ağar'ın 'kırıldım' lafının hatırlatılması üzerine Orgeneral Büyükanıt, "Ona yorum yapmam. Siyasilerle polemiğe girmem. Terörle mücadele eden kişiler bunu bana sormazlar mı? Ben düşüncelerimi söyledim" ifadelerini kullandı.

Orgeneral Büyükanıt, Cumhurbaşkanı Sezer'in görev süresini değerlendirmesini isteyen gazetecilere de, "Genelkurmay Başkanı olarak onu değerlendirmek bana düşmez. Ama ben vatandaş olarak değerlendirirsem, cumhurbaşkanımız Cumhuriyet'in tüm değerlerini sahip çıktı. Bana göre mükemmeldi" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber