Zamlar yargıya taşındı

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), "maliyet kalemlerinin gizlendiği" gerekçesiyle yeni elektrik faturalarının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'da dava açtı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Şubat 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zamlar yargıya taşındı

Elektrik tüketim bedellerini oluşturan her bir bedelin tarife içerisindeki ağırlığını ve miktarını içermemesi nedeniyle hukuka aykırılık taşıdığı öne sürüldü. Tarife yapısının belirsizliğinin faturalara yansıdığı, sonuçta da elektrik abonelerince ödeme bilgileri denetlenemediği ifade edildi. EPDK yılbaşında elektrik fiyatlarının bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 6.8 artırılmasına karar vererek, yeni tarife yapısını uygulamaya gitmişti.

EMO'nun dava dilekçesinde, daha önce 1 kilovat saatlik enerji için, "Kayıp/Kaçak Bedeli", "Dağıtım Bedeli", "Perakende Satış Hizmet Bedeli", "İletim Bedeli" ile "Perakende Tek Zamanlı Enerji Bedeli"nin kaç kuruş olduğunun ayrı ayrı belirtildiği, sayaç okuma bedelinin de maktu bir bedel olarak tanımlandığı anımsatıldı. Yeni tarife ile tüm tarife bileşenlerinin "Enerji Bedeli" ve "Dağıtım Bedeli"ne indirgendiği kaydedildi.

Ulaşıma zam mahkemelik!

CHP Istanbul İl Örgütü, İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan zammın iptali için bölge idare mahkemesine başvurdu. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iş başına geldiği günden beri temel tüketim maddelerine sürekli zam yaptığını belirterek, 2001'den beri toplu ulaşıma yapılan zammın yüzde 300 olduğunu söyledi. Kamu kurumlarının kar amacı gütmemesi gerektiğini belirten Canpolat, "Zammın geri alınması için bugün dava açtık. Büyükşehir Belediye grubumuz Büyükşehir gündemine getirecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber