Vekilden, kendisine sitem eden vatandaşa fırça: Fazla konuşma

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 31 Ekim 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaşanan sel felaketinden 3 gün sonra olay yerine gelen milletvekilleriyle vatandaşlar arasında tartışma yaşandı.

Vatandaşların geç geldikleri için tepki gösterdiği AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaplan, vatandaşlara fırça atarak "Fazla konuşma deyince kısa süreli gerginlik yaşandı. "Asıl sen konuşma." diyerek milletvekilinin üzerine yürüyen vatandaşı polis memurları durdurdu. Öfkeli vatandaş, "Bir de milletvekili olacaksın şimdiye kadar neredeydiniz?" diyerek vekile protestosunu sürdürdü.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaplan, 4 kişinin öldüğü, 2 kişinin kaybolduğu sel felekatinin yaşandığı Ceylanpınar ilçesinde incelemelerde bulundu. Vali Yavaşcan, beraberinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaplan ile geldiği ilçede, hükümet konağındaki kriz merkezini ziyaret etti. Burada yöneticilerden ilçedeki son durum hakkında bilgi alan Yavaşcan ve beraberindekiler, daha sonra selden en çok etkilenen Gaziantep ve Mevlana mahallelerini ziyaret ederek, bir süre vatandaşların sorunlarını dinlediler, geçmiş olsun dileğinde bulundular. Yavaşcan ve beraberindekilerin, Gaziantep Mahallesi'ni ziyaretleri sırasında bazı vatandaşlar, yetkililerin bölgeyi geç ziyaretlerine tepki gösterdiler. Yetkililere sorunlarını anlatan gruptan bir kişi, "Üç gündür burada aç susuz kaldık. Dönüp yüzümüze bakan yok. Devlet nerede, hükümet nerede?" ifadelerini kullanınca Milletvekili Kaplan, "Ben buradayım, çok konuşma." dedi. Şikayetçi şahısların polis tarafından olay yerinden uzaklaştırılmasının ardından Vali Yavaşcan ve beraberindekiler mahalleden ayrıldı.

Vali Yavaşcan, hasar tespit komisyonunun tespitlerine göre sel nedeniyle ilçede 267 evin hasar gördüğünü açıkladı. Evlerin 56'sının ağır, 72'sinin orta, 139'unun ise az hasarlı olduğunu aktaran Yavaşcan, Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne müracaatta bulunduklarını, selden zarar gören vatandaşların mağduriyetinin giderileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber