1 Kasım 2006'nın Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2006 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 KASIM 2006 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 14.40'ta Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Türk Kızılayı Orta Anadolu Bölgesel Kan Merkezi açılış törenine katılacak. Erdoğan, saat 12.30'da Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Doğal Afetler Yönetimi Bakanı Emel Etem'i kabul edecek. Başbakan Erdoğan, saat 13.00'te AK Parti İl Başkanları toplantısına ve saat 19.30'da Türk Kızılaycıları'nın Onur Gecesi'ne katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.

- TBMM Adalet Komisyonu toplantısı 10.30'da yapılacak.

- TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin, saat 12.00'de Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Doğal Afetler Yönetimi Bakanı Emel Etem'i kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Moskova'da temaslarda bulunacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Emel Etem arasında saat 10.00'da doğal afetler konusunda işbirliğinin geliştirilmesini öngören deklarasyon imzalanacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 09.30'da 9. Gençlik Kurultayı'nın açılışını yapacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, saat 15.00'te Kazan Belediyesi Aile Okulu açılış törenine katılacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 09.15'te Türkiye Bilgi Toplumu Stratejisi konulu sempozyumunun açılış törenine katılacak, saat 13.00'te Uluslararası Telekomünikasyon Birliği Tam Yetkili Temsilciler Konferansı ile ilgili basın bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Cevahir Kongre Merkezi'nde, saat 10.00'da İstanbul Sanayi Odası'nın 5. Sanayi Kongresi'ne katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, saat 11.00'de İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu toplantısına katılacak.

- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ağrı'da incelemelerde bulunacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, saat 16.45'te Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde yapımı tamamlanan Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu'nun açılış törenine katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bakü'de temaslarda bulunacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İstanbul'da, Yenilenebilir Enerjiler ve Verimli Enerji Kullanımı 3. Türk Alman Sempozyumu'na katılacak, Gebze'de de temaslarda bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 12.30'da Almanya Büyükelçisi Eckart Cunts'u kabul edecek, saat 14.00'te Gökkuşağı İlköğretim Okulu'nu ziyaret edecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 11.00'de Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Altuntaş'ı kabul edecek.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, saat 12.00'de Erzurum'da düzenlenen DSP Doğu Anadolu Bölge toplantısına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, resmi ziyaret için Yunanistan'a gidecek.

- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başkent Üniversitesi'nde düzenlenen ''Laiklik, İrtica Tartışmaları ve Cumhuriyetin Geleceği'' konulu panelin açılışında konuşacak.

- BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından, saat 14.00'te Tuz Gölü Doğal Gaz Yer Altı Depolama Projesi Çevresel İzleme Hizmetleri Danışma Seçimi işinin mali tekliflerini açıklanacak.

- Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından, saat 14.00'te kurumsal gelişim bileşeni çerçevesinde düzenlenen etkinliklerle ilgili çocuklarla toplantı düzenlenecek.

- Türkiye Kamu-Sen üyeleri, saat 12.30'da memura verilen mesai zammını protesto edecek.

- Eğitim-Sen Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin 2911 sayılı yasaya muhalefetten dolayı açılan davanın duruşması, 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde saat 09.50'de başlayacak.

- Demokratik Kitle Örgütü temsilcileri, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Ankara'da Sonbahar 2006 etkinlikleri çerçevesinde saat 20.30'da The Manhattan Transfer' konseri verilecek.

- Sanatçı Yonca Evcimik, Ankara'da saat 15.00'te 'Dünya Çocuk Kitapları Haftası' olması sebebiyle 'Yoncimik' isimli kitabının imza törenine katılacak.

- İsraili'in Lübnan'a yönelik düzenlediği saldırıları yerinde tespit etmek üzere bölgeye giden Türk Tabibler Birliği, yurda dönüşlerinin ardından Cağaloğlu bürosunda saat 13.00'te bir değerlendirme ve izlenimler konulu basın toplantısı düzenliyor.

- Sanatçı Tuluyhan Uğurlu'nun gerçekleştireceği "Cumhuriyet Konseri" saat 16.00'da Haliç Üniversitesi, Mecidiyeköy Yerleşkesi Konferans Salonu'nda yapılacak.

- Sanatçı Zeynep Mansur, saat 16.30'da Olivium Outlet Center'da geleneksel minder sohbetinin konuğu olacak.

- İstanbul'da Tayadlılar, F tipi cezaevlerinde "Tecrite Son" konulu basın açıklaması için saat 20.00'de Beyoğlu Galatasaray Lisesi önünde biraraya gelerek, TRT binasına hareket edecek.

- Büro Emekçileri Sendikası, Vatan Caddesi'ndeki Maliye Binası önünde saat 12.30'da, saçak bloklarının çökmesi sebebiyle bir basın açıklaması yapacak.

- KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, saat 11.00'de Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaretinin ardından OMÜ Konferans Salonu'nda "Avrupa Sürecinde Kıbrıs" konferansında konuşacak.

- Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırmalar ve Uygulama Merkezi tarafından, Atatürk Konferans Salonu'nda saat 14.00'te "Büyük Ortadoğu Projesi ve Ortadoğu'daki Gelişmeler" konulu konferans düzenlenecek.

- İran Eğitim Bakanlığı'ndan bir heyet, saat 13.00'te Sakarya'ya gelerek incelemelerde bulunacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye'nin gerçekleştirdiği sosyal güvenlik reformunun bir parçası olarak 27 Ekim 2003 tarihinde başlayan Bireysel Emeklilik Sistemi 3. yılını doldurdu. Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM), sistemin 3. yılında, daha da gelişen bu ortak hareketi anlatmak ve önümüzdeki yıllarda ulaşılması planlanan hedeflerin anlatılacağı basın toplantısı, aynı zamanda EGM Yönetim Kurulu Üyesi olan 11 Emeklilik Şirketi'nin Genel Müdürleri'nin katılımıyla saat 10.00'da The Marmara'da yapılıyor.

- 60'tan fazla ülkede 250'nin üzerinde ürün çeşidiyle Uzakdoğu'nun gıda devi Food Empire, Türkiye pazarına giriyor. Food Empire Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Azası Tan Wang Cheow'un gıda sektörüne ilişkin hedeflerini paylaşacağı basın toplantısı, saat 10.00'da Ritz Carlton'da yapılıyor.

- "Düşünce Kalitesi ve Küresel Yönetim" ana temasıyla 21-22 Kasım tarihlerinde Lütfi Kırdar'da düzenlenecek 15. Kalite Kongresi'nin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısı saat 10.00'da Ritz Carlton Hotel'de yapılıyor.

- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, ekim ayı ihracat rakamlarını, saat 11.00'de Ankara Sheraton'da düzenlenecek ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in de katılacağı basın toplantısıyla açıklayacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Irak Devlet Başkanı Talabani'nin Fransa ziyareti

- Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Fransa'ya gerçekleştireceği resmi ziyaretinde, Devlet Başkanı Jacques Chirac ile biraraya gelecek.

İspanya'da bölgesel seçim

- İspanya'nın Katalunya bölgesinde seçim hazırlıkları devam ediyor.

Viyana'da uluslararası ticaret kongresi

- Viyana'da 160 ülkeden bin 500 katılımcı ile gerçekleştirilen Uluslararası Ticaret Kongresi devam ediyor.

Almanya'da ilaç sektörü temsilcilerinden protesto

- Almanya'da ilaç sektörü temsilcileri, hükümetin sağlık reformunu protesto etmeye hazırlanıyor.

Fransa'daki karmaşa

- Banliyölerde meydana gelen şiddet olaylarının yıldönümünde bir otobüsün yakılması sonucu hayatını kaybeden öğrencinin ailesi, Fransa İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy tarafından ziyaret edilecek.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Gürcü meslektaşı ile biraraya geliyor

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Gürcistanlı meslektaşı Gela Bezhuashvili ile görüşecek.

Mısır Devlet Başkanı Mübarek'in Rusya ziyareti

- Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek. Mübarek'in resmi ziyareti 3 gün sürecek.

Rusya'da alkol karşıtı konferans

- Rusya'da alkolle mücadeleye yönelik olarak bir konferans düzenlenecek.

Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri

- Uluslararası kamuoyu Kuzey Kore'nin nükleer denemelerine karşı tepkilerini sürdürüyor.

Steinmeier Orta Asya turuna devam ediyor

- Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Türkmenistan'ı kapsayan Orta Asya turunu sürdürüyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Türkiye A Milli Bayan Voleybol Takımı, 15. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda, D Grubu'ndaki ikinci maçında Mısır ile karşılaşacak.

- Fenerbahçe Ülker, ULEB Erkekler Avrupa Ligi'ndeki 2. maçında Fransa'nın EB Pau Orthez kımıyla karşı karşıya gelecek. Karşılaşma, saat 20.15'te başlayacak.

- Beşiktaş, UEFA Kupası'nda Dinamo Bükreş ile 2 Kasım Perşembe günü deplasmanda oynayacağı maç için saat 12.10'da Türk Hava Yolları'na ait özel bir uçakla Romanya'ya gidecek.

- Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruptaki dördüncü maçında Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven'a mağlup olan Galatasaray, özel bir uçakla yurda dönecek.

- Fenerbahçe, Turkcell Süper Ligi'nin 12. haftasında Gaziantepspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını, saat 16.00'da yapacağı idmanla sürdürecek.

- Trabzonspor, Turkcell Süper Ligi'nin 12. haftasında Sakaryaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını akşam saatlerinde yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Voleybolda Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, saat 20.00'de Halk Bankası ile Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber