Bozkır: 3 milyar euro'nun hemen ulaşması önemli

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, dün AB Bakanlığı'nda KKTC Ticaret Odası heyetini kabulünün ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Şubat 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozkır: 3 milyar euro'nun hemen ulaşması önemli

Okul ve Hastane yapımı

Bozkır, "Yarın (bugün) Başbakanımızla Hollanda dönem başkanlığıyla temaslar için Hollanda'da olacağız. Bunun bir bölümü çok kısa zamanda gerçekleşmesi söz konusu projeler, bir kısmı da yıla yayılacak şekilde gerçekleşmesi söz konusu projeler. Burada çok önemli olan husus, bu paranın hemen ulaşması ve bundan sağlanacak yararların biran önce Suriyeli kardeşlerimize iletilmesi" diye konuştu.Bozkır, Türkiye'de Suriyeli sığınmacılar için okul ve hastane inşaatı, kamplardaki yaşamın daha iyileştirilmesi, bulundukları yerlerdeki yaşam kalitesinin artırılması gibi hususlar için bu meblağın kullanılacağını ifade etti. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile çok önemli görüşmeler yapıldığını belirten Bozkır, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 10 madddelik ortak harekat metninin bu konudaki işbirliğinin çok önemli bir göstergesini teşkil ettiğini söyledi. Bozkır, hem Suriye konusunun çözümüne hem de illegal göçün önlenmesinde Türkiye ile AB arasında işbirliğinin artırılması, mülteci girişlerinin ve illegal göçü yönlendiren insan kaçakçılarının yakalanması için iki ülke arasında işbirliğinin söz konusu olacağını kaydetti.

Sıkı işbirliği

Türkiye ile Yunanistan arasında da geri kabul anlaşmasının uygulanması açısından daha sıkı bir işbirliği olacağını belirten Bozkır, şöyle devam etti:

"Almanya ile Türkiye ağırlıklı olarak önümüzdeki günlerde hemen başlanılan daha geliştirilmiş genişletilmiş bir işbirliği söz konusu. Gelecek hafta Brüksel'de fikirdaş ülkeler zirvesine Başbakanımız katılacak. Burada illegal göçün legal göç haline getirilmesi atılan adımların güçlendirilmesi konusunda görüş teatisi yapılacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber