Geri adım atılmayacak

Türkiye, PKK'nın Suriye kolu YPG hedeflerini dün de vurdu. Yüzlerce obüs atışıyla örgüte ait mevziler, üsler ve kamplar imha edildi. Mehmetçik olası kara harekatına hazır tutuluyor. 10 savaş uçağı devriye uçuşu yaptı. YPG'ye ait koordinatlar da güncellendi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Şubat 2016 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Geri adım atılmayacak

TSK'nın önceki gün Suriye'deki PKK/PYD hedeflerine yönelik başlattığı operasyon ikinci gününü geride bıraktı. İki günde yüzlerce obüs atışıyla çok sayıda hedef imha edildi. TSK obüsleri, PKK'nın Suriye'deki önemli merkezlerinden biri olan Afrin'e bağlı Meryemeyn ve Malikiye'yi de vurdu.

Diğer hedeflerin bir kısmı şöyle: Ayn Dagna, Tel Ajar, Minnağ, Maranaz, Sicaraz, Tanab ve Türkiye'nin Nusaybin ilçesinin karşısındaki Kamışlı. Türkiye'nin vurduğu en uzak bölge ise Der Cemal'deki PYD hedefleri. Bu alan sınıra sadece 24 kilometre uzaklıkta. Obüslerin menzili ise 40 km'ye kadar çıkıyor. Halep'e bağlı Azez'de dün vurulan mevzilerde en az 29 PYD'linin öldüğü belirtilirken, Türkiye sınırına sadece 19 kilometre uzaklıkta ise şiddetli bir savaş sürüyor. Rus uçaklarının desteğiyle muhaliflere saldırılarını sürdüren PYD'liler, muhaliflerin elindeki stratejik kasaba Tel Rıfat'a saldırdı. Çok sayıda muhalif Tel Rıfat'ı korumak için kasabaya birliklerini sevk etti. Ruslar PYD'ye savaş uçaklarının yanında etkili balistik füzerlerle de destek veriyor. PYD'nin silahlı kolu olan YPG'li militanların elinde ise ABD öncülüğündeki askeri koalisyonun IŞİD'le savaş bahanesiyle YPG'ye teslim ettiği silahlar bulunuyor.

Koordinatlar güncellendi

Sınır hattında bekleyen Mehmetçik, olası bir kara harekatına hazır tutuluyor. Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre TSK, gerek kara gerekse de hava kuvvetleriyle en acil duruma dahi 24 saat hazırlıklı olarak bekliyor. Sınırda yığınak yapan tanklar sürekli açık vaziyette tutuluyor. TSK'nın sınır hattında keşif faaliyetleri de yaparak koordinatları olası bir duruma karşı güncellediği öğrenildi.

Cihat Arpacık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber