Plan ve Bütçe Komisyonu'nda usul tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda usul tartışması yaşandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2016 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda usul tartışması

Plan ve Bütçe Komisyonu, Adalet Bakanlığı bütçesini görüşmek üzere toplandı. Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmeleri öncesi usul tartışması yaşandı. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın kendisine hakaret ettiğini öne sürerek, "Meclis Başkanı ile görüştüm. Kendisine resmi yazı yazacağım. İfadeleri yazarak, yazı yazalım" ifadelerini kullandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ise sorularla ilgili tutanakları kendilerine ilettiklerini belirterek, Maliye Bakanlığı'nın soruların cevaplarını bugün göndereceğini ifade etti. Bakanın ifadeleri ile Paylan'ı kastetmediğini söyleyen Bilgiç, Cumhurbaşkanı'na bağırılması üzerine açıklama yaptığını, Paylan'ın bakanı binalarının yakılmasına ilişkin suçlu gösterdiğini belirtti.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da, Paylan'ın savcılığa gidebileceğini belirterek, konunun tekrar tekrar gündeme getirilmesini eleştirdi.

Komisyon Başkan Süreyya Sadi Bilgiç, yaşanan tartışmalar üzerine oturuma 15 dakika ara verdi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Başkan'ın adaletli olması gerektiğini söyleyerek, herkesi hakkaniyetli olmaya davet etti. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da, bakanların soru önergelerine cevap vermediğini söyledi. AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, konunun konuşulup kapatılması gerektiğini belirterek, "Başınıza yıkarız" ifadeleri ile 'Kandil'i' kastettiğini ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, parlamentoda saygınlığı korumanın önemine dikkat çekti. HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, komisyon oturumlarında başkanın bakanların üstünde olduğunu ifade ederek, bir bakanın o cümleleri kullanmasından utandığını söyledi.

MHP Antalya Milletvekili Günal ise, her gün aynı usulsüzlüğün olduğunu belirterek, Komisyon'da siyasi tartışmaların yaşandığını ve parlamentonun itibarının kalmadığını savundu. Günal, "Arada biz geliyoruz figüran gibi sürüyoruz. Mesele sadece cevabın gelmemesi değil. Hukuk da bittiyse bunlarla baş edemeyiz. Bir pazarlığınız varsa zaten bunlar kavga ediyorlar, bir pazarlığınız varsa onun kavgasını başka yerde yapın" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Paylan, Bakan'ın kendisini tehdit ettiğini, Günal'ın hakkını da savunacağını söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 2016 yılı bütçe görüşmeleri sırasında komisyonun HDP'li üyesi Garo Paylan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tarafından "katil" dendiğini öne sürerek salonu terk etmişti.

AHMET UMUR ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber